نحوه پرداخت دیه تصادف چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۸۱ #72081278

سلام من در تصادفی که داشتم و منجر به فوت همسرم شد مقصر اعلام شدم که میگن به من دیه همسرم تعلق نمیگیره و دیه تنها به دخترم و مادر زنم میرسه میخاستم بدونم ایا واقعا به من دیه تعلق نمیگیره و درصورت عدم تعلق دیه به من نحو تقسیم ان بین دخترم که تنها فرزند ما بوده و مادر زنم چقدر هستش در ضمن پدر زنم در قید حیات نیستن

مشاوره حقوقی دیه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱.اصولا چون فوت همسر شما عمدی نبوده است به شما نیز دیه ایشان تعلق خواهد گرفت
۲.سهم مادرهمسرتان معادل یک ششم
سهم شما به عنوان همسر معادل یک چهارم
و باقی مانده دیه متعلق به دخترتان می‌باشد .

با سلام
مطابق ماده ۸۸۰ قانون مدنی قتل از موانع ارث است . بنابراین کسی که مورث خود را عمدا بکشد از ارث او ممنوع می شود ، اعم از این که قتل بالمباشره باشد یا بالتسبیب و منفردا باشد یا به شرکت دیگری .
چون مورد شما عمدی نبوده لذا شما نیز مستحق اخذ دیه خواهید بود
سهم مادر خانمتان : یک ششم و سهم شما یک چهارم و باقی برای دخترتان خواهد بود .

دیه بین وراث تقسیم می شود و شوهر نیز یکی از وارثین است. مادر زن شما یک ششم از دیه را ارث خواهند برد.