حضور در دادگاه الزامی است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۱ #71209785

سلام خسته نباشید من از یک پرونده کیفری ۵ سال حبس که ۴ سال و ۸ ماه و تعلیق کرده واسم قاضی امروز ابلاغیه اجرای احکام واسم اومده که ۵ روز فرصت دارم که خودمو معرفی کنم مشکل بعدی این هستش که من تاریخ ۳ دی یک احضاریه دیگه واسه یک پرونده مالی تهران ابلاغ دارم میخواستم ببینم چکار باید بکنم ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اصولا در برگ احضاریه دادگاه، عواقب بی‌توجهی به دستور مقام قضایی، قید می‌شود. این عواقب با توجه به جایگاه شخص احضار شده متفاوت است. اگر احضار شده متهم باشد به طور معمول نتیجه حضور نیافتن، جلب وی خواهد بود. (ماده ۱۱۷ قانون آیین دادرسی کیفری) نکته شایان توجه رویه‌ای است که برخی مقام‌های قضایی در چنین مواقعی اتخاذ می‌کنند؛ آنان برای حصول اطمینان از اینکه دستورشان به طور قطع به اطلاع متهم رسیده و وی این دستور را تعمدا نادیده گرفته است، اقدام به ارسال مجدد احضاریه دادگاه می‌کنند و در اغلب جرایم پس از دو بار ارسال احضاریه دادگاه و حضور نیافتن مخاطب احضار، دستور جلب او را صادرمی‌کنند.

حتی‌اگر‌محکوم‌مالی‌بشین‌تاثیر‌در‌تعلیق‌نداره‌ولی‌در صورت تعلیق اجرای مجازات، قاضی اجرای احکام کیفری، محکوم‌علیه را احضار و در صورت عدم حضور بدون عذر موجه، جلب می‌کند و با حضور محکوم‌علیه، دستور یا دستورهای دادگاه، چگونگی اجراء و ضمانت عدم رعایت آنها را به وی تفهیم و ابلاغ ‌میشود‌پس‌حتما‌برین