آیا خرید اقساطی خودرو با شرط پیش پرداخت همزمان با تحویل خودرو می تواند سبب سوء استفاده و کلاهبرداری خاصی توسط شرکت فروشنده گردد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۹۱۵ #66180

با سلام. بنده قصد خرید خودرو خارجی از یکی از شرکتها با شرایط زیر دارم. میخواستم بدونم خرید با این شرایط میتونه ریسک خاصی رو برای من در پی داشته باشه و آیا ممکنه با این شرایط به هر نحوی مورد کلاهبرداری قرار بگیرم؟
۱٫ ابتدا با مراجعه حضوری به شرکت و تحویل دادن کپی کارت ملی و شناسنامه، تشکیل پرونده داده شده و نوع خودروی انتخابی به همراه مشخصات آن تعیین میشود. در زمان ثبت نام نیازی به پرداخت پیش پرداخت خودرو نیست (تنها هزینه جزیی ۳۰۰ هزار تومنی جهت کارمزد پرداخت میشود)
۲٫ حدودا پس از دو هفته، خودرو موردنظر توسط شرکت تهیه گردیده و همزمان با تحویل خودرو به مشتری، پیش پرداخت توسط مشتری پرداخت میشود و دفترچه اقساط (از ۱۲ تا۶۰ ماه) به مشتری تحویل میگردد. سند در رهن شرکت تا زمان تسویه حساب نهایی باقی میماند. ضمنا میزان پیش پرداخت و اقساط بسیار به صرفه تر از حد انتظار است!! البته آنطور که از شرکت پرسیدم، میزان اقساط در قرارداد فی مابین ذکر نمیشود. برای ضمانت نیز یک فقره چک و سفته گرفته میشود. در قرارداد آورده شده که این قرار داد بین خریدار و یک شرکت دیگر بسته میشود (در واقع شرکتی که من به آن مراجعه میکنم یک واسطه است) و تحویل خودرو نیز توسط آن شرکت انجام میگیرد.
با توجه به اینکه تا قبل از رویت و تحویل خودرو نیازی به پرداخت پیش پرداخت به شرکت نمیباشد، ایا امکان کلاهبرداری از سوی آن شرکت وجود دارد؟ به عنوان مثال، ایا میتواند از کپی مدارک شناسایی سوء استفاده کند؟ ایا ممکن است پس از تسویه حساب نهایی ودر زمان تحویل سند مشکلی پیش اورد؟ و اینکه اگر در حین پرداخت اقساط شرکت به هر دلیل تعطیل شود، تکلیف مشتریان و سند خودرو چیست؟ همچنین پس از تحویل خودرو و مشخص شدن میزان اقساط ماهیانه، آیا شرکت میتواند میزان اقساط را افزایش دهد؟
با تشکر بسیار فراوان

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر از کپی مدارک نمیتوانند سوء استفاده کنند و ارزشی نخواهد داشت لذا به دلیل اینکه سند در رهن شرکت میباشد و در حال حاضر نمیتوان به این گونه شرکتها اعتماد کرد پیشنهاد میشود که از انجام این قرارداد خودداری کنید.