اگر سفته ای حدود ۳۶ سال پیش گرفته شده باشد، ایا اکنون امکان وصول به نرخ روز وجود دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۸۹ #65427

سلام خسته نباشید
پدربزرگ بنده در سال ۶۲ یکصد و هشتاد هزار تومان سفته از پدرم گرفته است. ایا امکان وصول سفته بعد از سی و شش سال به نرخ روز هست؟
ایا راهی برای شکایت و وصول سفته دارد یا نه؟

مشاوره حقوقی سفته
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در این خصوص مفاد رآی وحدت رویه ذیل قابل استناد و استفاده خواهد بود:
« مرور زمان دعاوی راجع به برات و چک و فته طلب که از طرف تجار یا برای امور تجاری صادر شده است طبق ماده ۳۱۸ قانون تجارت پنج سال از تاریخ اعتراض نامه و در صورت عدم اعتراض از تاریخ انقضاء این مدت دعاوی مذکور در محاکم مسموع نخواهد بود ولی به حکم ماده ۳۱۹ آن قانون دارنده اسناد فوق الذکر ( اعم از این که آن اسناد در وجه یا به حواله کرد او صادر شده یا به نحوی از انحاء قانونی به او منتقل یا بر اثر پرداخت وجه آن اسناد در اختیارش قرار گرفته باشد ) می تواند تا حصول مرور زمان اموال منقول وجه آن را از کسی که عهده دار پرداخت وجه آن اسناد بوده یا به طریق دیگر وجه آن اسناد را دریافت کرده که می بایستی به صاحبش رد نموده باشد به علت عدم پرداخت من غیر حق به ضرر دارنده منتفع شده باشد مطالبه کند.

از زمان واخواست سفته میتوانند برای مطالبه خسارت تاخیر اقدام کنند.