استعفای داور

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۱۷ #63728189

سلام،
در قرارداد اجاره‌ای شرط داوری مشخص شده، داور میگه چون با طرف دعوی آشناییت داره امکان داوری نداره، ما هم با توجه به اینکه طرف دعوی انسان درستی نیست سعی داریم دادگاه رسیدگی کنه به این پرونده، بهترین کار اینجا چیست؟ اظهارنامه بدیم به بنگاه جهت انجام داوری، بنگاه در جواب اظهارنامه ای بزنه که من شرایط داوری ندارم و از داوری استعفا میدم، و این دو اظهارنامه را به دادخواستی که بدلیل مشخص بودن داور عدم استماع خورده تجدید نظر بفرستم و در اون لایحه توضیح بدم که طرفین توافقی برای داور جانشین ندارند، از دادگاه محترم درخواست داریم به پرونده رسیدگی کند، آیا دادگاه رسیدگی خواهد کرد یا مجدد عدم استماع میزنه؟ آیا مادۀ قانونی آیین دادرسی مدنی داریم که اگر داور استعفا داد و در داور جدید توافق نکردند طرفین، دادگاه رسیدگی کنه؟ چون یک رای هم در لینک زیر دیدم که در موارد بالا صلاحیت رسیدگی در مرجع قضایی است، اما مادۀ قانونیش رو پیدا نکردم
تشکر

مشاوره حقوقی داوری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر در دادگاه بدوی قرار عدم استماع به جهت شرط داوری خورده باشد با استعفاء داور شما نمی توانید تجدیدنظر خواهی کرده و رای بدوی را نقض بکنید . پس اگر داور معین شده استعفا داده و با طرف به داوری شخص دیگری نیز توافق ندارید به استناد ماده ۴۶۳ قانون آیین دادرسی مدنی از دادگاه مجددا به لحاظ استعفاء داور می توانید درخواست بکنید که به دعوای شما رسیدگی بکند.

ابتدا باید رسیدگی را از داور با اظهارنامه درخواست نمایید و اگر داور استعفا نمود با اظهارنامه به طرف مقابل خود حهت تعیین داور اعلام نمایید.

باسلام.معمولا چون شرط داوری وجوددارد، دادگاه عدم استماع صادر میکند.

باسلام
داورشما باید بصورت رسمی، انصراف خویش را به شماوطرف مقابل اعلام داشته تا برای دادگاه پذیرفته شود.

-
سلام
اظهارنامه داوری را به داور ارسال کنید و از ایشان بخواهید در قالب اظهارنامه امتناع خود را اعلام‌کند. سپس دادخواست جدید بدهید زیرا قرار عدم استماع سابق به درستی صادر شده است. البته توجه داشته باشید در این حالت هم تعداد اندکی از شعب می‌گویند شرط داوری برقرار است و در این حالت باید از دادگاه تقاضای تعیین داور کنید.
-