آیا خواهران ما درصورت شکایت سهمی از آپارتمان دریافت میکنند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۳ #62936818

باسلام،
پدر من دو سال پیش یک واحد آپارتمان واقع در تهران را به من و دو برادر دیگرم فروخته و مبایعه نامه املاک با چند شاهد برای سهم هرکدام از ما به طور جداگانه تنظیم گردیده است در مقابل ماهم متعهد شدیم که تا وقتی پدرمان در قید حیات هستند آپارتمان در اختیار خودشان باشد و بعد از فوت پدرمان ما سهم خودمان را دریافت کنیم حالا خواهران ما تقاضای سهم الارث از آپارتمان مذکور داشته و مدعی هستند که معامله صوری بوده وجهت تضییع حق ایشان صورت گرفته است باتوجه به اینکه ملک مذکور هیچ سند محضری نداشته و از اول با قولنامه و مبایعه نامه املاک معامله میشده است ممنون میشم راهنمایی کنید آیا خواهران ما درصورت شکایت سهمی از آپارتمان دریافت میکنند و قانون فرقی بین معامله پدربا فرزند خود و معامله با شخص حقیقی دیگر قائل میشود یا خیر؛؛

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱-در معامله منعقد شده با توجه به تعهدی که در متن مبایعه نامه قید شده خود قرینه ای بر صوری بودن معامله می باشد
۲-در صورتی که مقدار ثمن معامله در مبایعه نامه ذکر نشده باشد یا قیمتی غیر واقعی نسبت به آن ملک ذکر شده باشد قرینه دیگریست
۳- در ضمن قاضی به شهادت شهود،صحبتها و تناقضاتی اگر در گفته های آنها باشد توجه شایانی دارد
در نتیجه با توجه به جمیع مطالب و ظواهر امر صوری بودن معامله نمایان می باشد

درودها، معامله معتبر است مگر اینکه ادله ای مبنی بر بی اعتباری به جهت صوری بودن ارائه گردد

سلام
پس از انحصار وراثت ماترک وراث به ورثه ایشان خواهد رسید و تفاوتی میان صوری و غیرصوری وجود ندارد.

در صورت انحصار وراثت و داشتن اسناد مربوطه،اموال مرحوم به ورثه می رسد. خواه قرار داد مابین ورثه ثبت شده صوری و غیر محضری باشد خواه نباشد. در صورتی که سهم الارث وارث وصول نشده باشد میتوانند در دادگاه حقوق خود را مطالبه نمایند.