آیا وقتی روی سفته قسمت تاریخ عندالمطالبه نوشته شود امکان وصول دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲,۵۱۰ #62493110

ما تعدادی سفته از شخصی داریم که سفید امضا هستن و الان خود شخص فوت کرده و پدرشونم فوت کرده و طبق توافق قرار شده برادرشون مبلغ سفته رو بپردازن و از ما کپی سفته هارو میخوان .
میخاستم بدونم باید حتما اول سفته هارو پر کنیم بعدش کپی بگیریم بهشون بدیم چون درغیر اینصورت سفته ها سفید امضا هستن و هیچ اعتباری ندارند . ما میخواهیم سفته ها رو اون قسمتی که در وجه شخص هس نام خودمون و قسمت تاریخ رو عندالمطالبه بنویسیم چون قصد شکایت نداریم .
میخاستم ببینم اگر به این صورت پر کنیم بعدها اگر برادرشون زد زیر حرفشو و پول مارو ندادن ما میتونیم شکایت کنیم یا نه ؟
ممنون میشم به طور کامل مارو راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی سفته
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
میتوانید مندرجات مزبور را در سفته قید نمایید و این امر فاقد ایراد قانونی است

سلام
به موجب ماده ۳۰۸ قانون تجارت، سفته علاوه بر امضاء یا مهر، باید دارای تاریخ و متضمن مراتب ذیل باشد: مبلغی که باید تادیه شود با تمام حروف، نام گیرنده وجه و تاریخ پرداخت باید در سفته مشخص باشد. پس طبق ماده ۳۰۸ قانون تجارت، سفته علاوه بر مهر یا امضاء باید دارای تاریخ باشد و علاوه بر این، طبق بند یک همین ماده، تعیین مبلغی که باید پرداخت شود، با تمام حروف ضروری است.

نام و نام خانوادگی گیرنده وجه، تاریخ پرداخت وجه، علاوه بر این‌ها، نوشتن نام خانوادگی صادرکننده، اقامتگاه وی و محل پرداخت سفته نیز ضروری است.

در صورتی که سفته برای شخص معینی صادر شود، نام و نام خانوادگی او در سفته آورده می‌شود، در غیر این صورت به جای نام او نوشته می‌شود در «وجه حامل».
در صورتی که نام خانوادگی یک شخص معین در سفته نوشته شود، این شخص طلبکار می‌شود و در غیر این صورت هر کسی که سفته را در اختیار داشته باشد، طلبکار محسوب می‌شود و می‌تواند در سررسید سفته، مبلغ آن را طلب کند و اگر سررسید درج نشود، سفته عندالمطالبه محسوب می‌شود و در سفته عندالمطالبه، صادرکننده باید به محض مطالبه، مبلغ آن را پرداخت کند
برای وصول وجه سفته از ۲ طریق می‌توان اقدام کرد:
از طریق اجرای اسناد رسمی: چون سفته از اسناد لازم الاجراست، در صورتی که دارنده به وظایف قانونی خود عمل کرده باشد، می‌تواند علیه صادرکننده، پشت نویس و ضامن به اجرای اسناد رسمی واقع در اداره ثبت مراجعه و تقاضای توقیف اموال بلامعارض اشخاص فوق و وصول طلب خود را کند.

از طریق مراجع قضایی دادگستری: دارنده سفته با تقدیم دادخواست حقوقی علیه یک یا تمام مسوولان سند تجاری اقامه دعوی می‌کند و در صورتی که به محکومیت قطعی صادرکننده منجر شود و اگر اموالی از محکوم تحصیل نشود، می‌تواند به استناد قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی تقاضای بازداشت شخص محکوم را کند.

سلام

سفته ها را می توانید پر کنید و عبارت عندالمطالبه قید کنید مانعی ندارد ولی در نهایت با توجه به متوفی شدن متعهد باید به طرفیت کلیه ورثه او دادخواست دهید.