چه مقدار دیه نقدی باید به فرد ربوده شده پرداخت شود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۰۶۸ #56555823

سلام
متهم توسط تعارف نمودن نوشیدنی که حاوی ماده بیهوش کننده بوده است، شخص مورد نظر را بیهوش و با حیله ای به مکان مورد نظر می کشاند، سپس به مدت ۳۰ ساعت یا حدودا یک روز و نیم این فرد بیهوش بوده است، سپس با تلاش و پیگیری خانواده و کلانتری محل مکان وی ردگیری می شود و موفق به یافتن فرد بیهوش شده میگردند و متهم هم که انجا بوده دستگیر می شود.
اتهاماتی به متهم از قرار زیر وارد است:
آدم ربایی
بازداشت غیر قانونی
اقدام به قتل (به این دلیل که اگر مقدار بیشتری مایع بیهوش کننده به شخص مورد نظر میداد امکان مسمومیت و ایست قلبی وجود داشت)
شروع به قتل
عمل منافی عفت (خود ارضایی نسبت به شخص بیهوش در این مدت ۳۰ ساعت که خود متهم اعتراف نموده است)

همچنین صدمات روحی و روانی به خود شخص و خانواده وی وارد شده است.
در رابطه با مجازات هر کدام از اتهامات ذکر شده آشنایی داریم و میدانیم چه مقدار زندان و... دارد، در مورد اتهامات ذکر شده چه مقدار دیه نقدی باید به فرد ربوده شده پرداخت شود؟ آیا اصلا دیه نقدی دارد یا خیر؟

مشاوره حقوقی آدم ربایی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود برای پرداخت دیه باید جراحات باشد

سلام در موارد اعلامی بحث از دیه منتفی است

اولا : اگر چنانچه اسیب جسمی و خسارت بدنی (نه آسیب روحی و روانی)به فرد ربوده شده وارد نشده باشد دیه منتفی است.در صورت ورود جراحات با توجه به نظریه پزشکی قانونی و ارش تعیین شده محاسبه میگردد.

ثانیا : اتهامات شروع به قتل و اقدام به قتل اتهام واحدی بوده با توجه به توضیحات شما و عدم اطلاع از قصد واقعی متهم اظهار نظر در مورد آن ممکن نیست. شروع به قتل در مواردی که قصد متهم از انجام عمل قتل باشد متصور است و لاغیر.
سلب آزادی و حبس(با توجه به عدم اطلاع از نحوه ارتکاب معلوم نیست که محقق شده یا نه) غیر قانونی در صورتی که محقق گردد وفق ماده ۵۸۳ ق م ا یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از ۶ تا ۱۸ میلیون ریال

مجازات ادم ربایی وفق ماده ۶۲۱ ق م ا حبس از پنج تا پانزده سال است که در موارد خاص حبس حداکثر خواهد بود
عمل حرام فرد با خود در خفا و محلی بدور از چشم دیگران و در حضور شخصی که در حالت هوشیاری نیست از نظر شرعی گناه است و فعل مذکور شما جر انگاری نشده است لذا مجازات ندارد.
چنانچه جرایم ارتکابی به نحوی باشد که مشمول تعدد مادی یا معنوی جرم باشد مجازات متفاوت از جمع مجازات ها خواهد بود که با توجه به شرایط متفاوت است.

مخاطب عزیز
دیه مربوط به صدمات جسمی منجر به جراحت یا نقص عضو و امثالهم می شود.

این مورد فقط از نظر ارش اگر بشود مبلغی را معین میکنند به جهت آسیب روحی وارده و مسمویت ولیکن بنظر بنده دیه ندارد و فقط همان مجازات را دارد ، شاکی میتواند به متهم عنوان کند در قبال دریافت مبلغی رضایت میدهد ولیکن دیه ندارد .