آیا این عمل کارشناس یا بازپرس تخلف انتظامی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۷۳ #55897858

با سلام.. در پرونده ای بازپرس با توجه به درخواست بنده پرونده را جهت اظهار نظر به کارشناس رسمی دادگستری ارسال نموده است.. و مهلت ۳۰ روزه جهت کارشناسی صادر شد... که طبق نظر کارشناس ۳۰ روز دیگر تمدید شد... و الان با گذشت ۳ ماه از این موضوع گذشته است.. در حالی که طبق قانون بازپرس فقط یکبار می تواند وقت کارشناسی را تمدید کند در کل ۲ ماه... و بعد از ۳ ماه به کارشناس رسمی ابلاغ گردید که ظرف ۷ روز از تاریخ ابلاغ نظریه خود را اعلام کند.. و این مدت ۷ روز هم امروز به پایان رسید و از دفتر بازپرسی جویا شدم گفتن فعلا کارشناس نیامده است.. ۱_آیا این عمل کارشناس یا بازپرس تخلف انتظامی است؟ ۲_آیا ممکن است کارشناس فردا یا با چند روز تاخیر نظریه خود را تحویل بدهد؟ ۳_اگر بازپرس به کارشناس ابلاغ نموده پس چرا کارشناس در ارائه نظریه معطل می کند؟ ممنون

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

سلام و درود
اصولا در بدو تعیین کارشناس باید تماس گرفته شود و اگر کارشناس فرصت ارائه ی سریع نظریه را ندارد تقاضای تعیین کارشناس دیگری شود که این وظیفه ی شماست، در مورد شما بازپرس تخلف نکرده است و کارشناس متخلف است، معمولا مدیر دفتر از شعبه تماس میگیرد و تهدید میکند که اگر نظریه را ارائه نکنید تخلفتان را اعلام میکنیم که معمولا ظرف ۲۴ ساعت مشکل حل میشود.

با سلام اولا به نظر میرسد در مورد اختیار کارشناس و بازپرس در مورد تمدید کارشناسی دچار اشتباه برداشت شده اید
کارشناس می تواند با ذکر دلیل درخواست تمدید نماید و بازپرس می تواند با تمدید او برای یک بار موافقت کند یعنی کارشناس دیگر مجاز به درخواست تمدید نمی باشد(نه بازپرس)
به نظر میرسد که تاخیر در ارائه نظریه قصور کارشناس است و به بازپرسی ارتباط ندارد و تخلف کارشناس است که باید گزارش شود بازپرس اختیار دارد کارشناس دیگری انتخاب کند