آیا اگر نتوانم ثابت کنم این شخص میتواند به عنوان افترا اعاده حیثیت یا کلاهبرداری از من شکایت کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۱۳ #52326723

شخصی کل موجودی کیف پول ارز دیجیتال من را دزدید ( در آن زمان نمیدانستم کار ایشان است ) بعد یک هکر معرفی کرد که پول را در قبال دریافت دستمزد پیدا کند. در نهایت مشخص شد دزدی کار خودش بوده و هکری وجود ندارد و ایشان اعتراف کردند. قرار شد در صورت برگرداندن موجودی ارز دیجیتال و پولی که بابت هکر دریافت کرده بودند از شکایت صرف نظر شود. ایشان قسمتی از پول هکر را برگرداند و برای برگرداندن ارز دیجیتال قرار شد خودشان یک کیف پول بسازند و رمز آن را به من بدهند و بعد از تایید واریز توسط من رمز برداشت از کیف پول را در اختیارم قرار دهد تا پول را جابه جا کنم ( علت این کار این بود که گفتن اگر خودت کیف پول بسازی و من واریز کنم.چون کیف پول ارز دیجیتال اسم ندارد و تعدادی حروف و عدد هستن. من میتوانم ادعا کنم که کیف پول من نیست و پول را نگرفته ام ) ایشان اسم و رمز کیف پولی که ساخته بودند را به من دادند و از من خواستند از داخل کیف پول آدرس انتقال پول را برایشان بفرستم. سپس برای تایید درستی آدرس انتقال یک ارز دیجیتال فرستادند و بنده اعلام کردم به کیف پول آمده. سپس قرار شد بقیه پول را بریزند که دیگر من هرچه تلاش کردم نتوانستم وارد کیف پول بشوم. من از ایشان به جرم کلاهبرداری اینترنتی شکایت کردم. الان ایشان رسیدی ارائه کرده اند که کل پول را واریز کرده اند و میگویند من یک عدد را تایید کرده ام و بقیه نیز به آدرس همان یک عدد ریخته شده.در حالی که من اصلا نتوانسته بودم وارد کیف پول شوم و پولی به دستم نرسیده.الان هم پولم برنگشته و هم ایشان رسیدی داره که برگردانده.الان چه وضعی پیش می آید و آیا اگر نتوانم ثابت کنم این شخص میتواند به عنوان افترا .اعاده حیثیت یا کلاهبرداری از من شکایت کند؟

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.
ایشان به صرف یک رسید نمی‌توانند ادعای برگشت ارز دیجیتال را داشته باشند مگر اینکه در مرجع قضایی کارشناسان مربوطه این موضوع را تایید کنند.
در صورتی به اتهام افترا تحت تعقیب قرار می‌گیرید که شکایت منجر به برائت قطعی شده باشد و سوء نیت شما در طرح دعوا اثبات شود.

با سلام در دادگاه جرم انتسابی محرز گردد دارای مجازات است ولی به دلیل عدم وجود دلایل کافی شخص نمی تواند با این شرایط احرازی از شما شکایت بعمل اورد

مجازات افترا نیز یک ماه تا یک‌سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است

سلام اگر کسی جهت احقاق حق خود اقدام به طرح شکایت کند حتی اگر نتواند موضوع را ثابت کند ومنع تعقیب هم صادر شود افترامحسوب نمی شود وجرم نیست...در عین حال در قانون مواردی پیش بینی شده کسی که علیه وی شکایتی مطرح شود و بعد از رسیدگی ،حکم برائت ایشان صادر وقطعی شود می توانددرخواست اعاده حیثیت کند برای مثال حکم برائت وی از طریق رسانه ملی انتشار می شود...به هر حال عمل شما جرم نیست واز این جهت کسی نمی تواند علیه شما شکایت کند واگر شکایت هم کند به نتیجه نمی رسد