اگر از دیه صرف نظر کنیم و ضارب شکایتش را پس بگیرد آیا این رای شهادت کذب که غیابی صادر شده نقض میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۶ #48423415

سلام، برای شهادت دادن در باره ضرب وجرح دعوای دختر عمه و همسرش با همسایه موضوع دعوا فحاشی و توهین بخاطر جای پارک ماشین ،سال ۹۲ به دادگاه رفتم ، و به عنوان شاهد ماجرا را بازگو کردم ، ضارب بعد از چند بار اعتراض محکوم به پرداخت شده و در رای دیوان تایید شده ،اکنون از من بخاطر شهادت کذب شکایت کرده و چون ادرسم تغییر کرده بود هیچ اطلاعی نداشتم ، چند روز پیش حسابهای بانکی م مسدود شد که پی به موضوع بردم که در اجرای احکام حکمی دارم که بخاطر شهادت کذب به حبس و... محکوم شده ام ، سوالم این است اگر از دیه صرف نظر کنیم و ضارب شکایتش را پس بگیرد ایا این رای شهادت کذب که غیابی صادر شده نقض میشود ?

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر. ایشان باید به شما رضایی ت دهد.
اگر رای صادره علیه شما غیابی است میتوانید واخواهی کنید.

رای نقض نخواهد شد و با اعتراض و اعلام رضایت شاکی موجبات تخفیف یا تعلیق فراهم میگردد
شهادت دروغ موجب بطلان حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود، بلااثر است و باید شهودی که شهادت کذب داده‌اند، غرامت را بپردازند.
مطابق قواعد کلی مسئولیت مدنی، هرگاه کسی سبب ورود خسارت شود، باید جبران کند. در شهادت کذب نیز شهود باید خسارت زیان‌دیده را جبران کنند.
در امور کیفری یکی از جهات درخواست تجدید‌نظر، دروغ بودن شهادت شهود است