آیا به علت اینکه مجازات اصلی معلق شده است نباید مجازات تبعی اعمال گردد درسته؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۷۸۶ #46401634

سلام
خواهش می کنم به دلیل اهمیت موضوع سروران محترم لطف کنند و با دقت و اطلاع دقیق به پرسش حقیر پاسخ بفرمایند،
بنده مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکتی خصوصی هستم و بدلیل عدم رعایت قانون منع مداخله کارکنان دولت توسط برخی از همکارانم محکوم به ۴ سال حبس تعلیقی (به مدت ۳ سال) شده ام.
برای ادامه مدیریتم در این شرکت تقاضای صدور برگ عدم سوءپیشینه کردم ولی متصدی مربوطه در دادگاه نپذیرفت. به نظر می رسد چون اجرای مجازات اصلی معلق شده است نباید مجازات تبعی اعمال گردد چون اسمش با خودش است و تابع مجازات اصلی است نظر شما چیست؟

نظریه مشورتی اداره کا امور حقوقی قوه قضائیه می تواند مشعر به این موضوع باشد؟

نظریه ۱۰۵۸/ ۷- ۲۷/ ۶/ ۱۳۸۰: ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی تجزیه مدت محکومیت به دو بخش منجز و معلق را پذیرفته است و بدیهی است که در این حالت، ابتدا بخش منجز به معرض اجرا در می‏‌آید و سپس محکومیت تعلیقی. چنانچه معتقد باشیم، دوران تعلیق از زمان صدور حکم محکومیت و قرار تعلیق مجازات شروع می‏‌شود، در این صورت باید بپذیریم که محکوم‌علیه در عین حال دو وضعیت دارد. یعنی هم در حال تحمل محکومیت حبس است و هم در دوران تعلیق مجازات حبس به سر می‏‌برد که این باور معقول و منطقی نیست و لذا ماده ۳۲ قانون مجازات اسلامی که مبداء آثار محکومیت تعلیقی را تاریخ صدور قرار تعلیق ذکر کرده، در حالتی قابلیت اجرا دارد که تمامی ایام محکومیت به حال تعلیق در آمده باشد. نتیجه اینکه با توجه به عمومات قانون مجازات اسلامی در باب تعلیق مجازات و فلسفه آن و اینکه دوران تعلیق در واقع دوره آزمایش محکوم‌علیه در زندگی اجتماعی است و این منظور حاصل نمی‏‌گردد مگر اینکه آزاد باشد و مضافا سکوت قانون در این باب و بالاخره مصالح جامعه و محکوم‌علیه در مجموع ایجاب می‏‌کند که آغاز دوران تعلیق را بعد از خاتمه مدت منجز محکومیت بدانیم و قید این مطلب در قرار تعلیق بلامانع به نظر می‏‌رسد.

مشاوره حقوقی کیفری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مجازات تبعی تابع مجازات اصلی نیست که چون مجازات اصلی معلق شده پس تبعی هم حتما معلق شود مجازات تبعی بعد از اجرای حکم اجرا میشوند

سلام مجازات تبعی تابع مجازات اصلی نیست بلکه عینا تصریح قانون گذاری است .

مجازات تبعی مجازاتی است که به صورت خود به خود به مجرم تحمیل می شود و نتیجه جدا نشدنی ناشی از مجازات اصلی است

مجازات تبعی بیشتر مربوط به محرومیت محکوم از یک سری حقوق اجتماعی است .‌

مجازات های تبعی بعد از اجرای حکم قابل اجرا هستند .