به جز ابطال سند وکالتنامه، بایستی چه دادخواستی برای خلع ید داده شود، و نگرانی ها چه هستند؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۷۶ #45174480

۸ سال پیش قولنامه ای بین زوج و زوجه امضا گردید با این مضمون که خانه زوج به تملک زوجه درآید و در عوض زوجه مهریه خود ( هزار سکه و ... ) را ببخشد. سپس طلاق جاری شود. قولنامه امضا و وکالت نامه بلاعزل محضری در دفترخانه توسط زوجه اخذ شد ولیکن زوجه از بخشیدن مهریه امتناع کرد و نتیجتا فی المجلس قولنامه پاره شد.
زوجه با بخشیدن ۷۰۰ سکه از مهریه خود طلاق گرفت و شفاها" توافق شد ۸ سال بصورت رایگان در منزل زوج سکونت کند‌. الباقی سکه ها نیز در حال دریافت از زوجه است.
و اکنون با اتمام ۸ سال تصرف توافقی زوجه، با وجود وکالتنامه فوق الذکر در ید خود (که در پایان آن قید شده: "موکل ( زوج ) ضمن عقد خارج لازم تا خاتمه عمل عدم عزل وکیل را بر خود شرط نمود". در حالی که قولنامه فی المجلس پاره گردید) از خانه زوج بیرون نمی رود و ادعای مالکیت دارد.
مهم آنکه در زمان وکالت انتقال سند به زوجه ملک در رهن بانک‌ بوده و بانک انتقال یا فروش آنرا تنفیذ هم نکرده ولیکن دفترخانه سند را تنظیم نموده! و در ابتدای متن وکالتنامه زوجه را مکلف به پرداخت کلیه بدهی های ملک به بانک و سپس فک رهن و نهایت انتقال به خود کرده است.
حال مرد میخواهد دادخواست ابطال وکالتنامه بدهد لیکن دوچیز باعث نگرانیست:
اول انکه زن مدعی شود بابت ۷۰۰ سکه بخشیده شده ملک را گرفته ( البته هیچ جایی مکتوب نشده )
دوم آنکه ۸ سال تصرف زن در منزل مرد باعث اشتباه قاضی مبنی بر صاحب حق بودن زن گردد.
زن مدعی است که همان پاره های قولنامه را از سطل زباله برداشته چسب زده و در ید خود دارد ( پارگی کاملا قابل مشاهده است) .

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

-- شما میتوانید دادخواست خلع ید را به طرفیت همسر سابقتان مطرح کرده و حتی اجرت المثل ایام تصرف را نیز مطالبه نمایید .
-- صرف وکالتنامه نمیتواند دلیل مالکیت تلقی شود . از سوی دیگر دعوی ابطال نیز به نتیجه ای نخواهد رسید . بهترین و سریع ترین راه این است که با انتقال سند به فردی دیگر ، موضوع وکالت را منتفی نمایید .
-- استناد به سند پاره شده ممکن نبوده و پارگی اوراق میتواند دلیلی بر صرف نظر طرفین از موضوع نوشته باشد .

با سلام
برای اظهارنظر دقیق در این باره بایستی ابتداعا وکالتنامه و از مفاد قرارداد تنظیم شده را رویت و یا کسب اطلاع نماییم تا بتوان پاسخی دقیق و قانونی بیان نمود
اما در کل اگر در جایی این امر مکتوب نشده باشد زوجه توان اثبات آن را نخواهد داشت
سکونت چند ساله در ملکی دلیلی بر مالکیت شخص ساکن نخواهد بود و میتوانید این امر را اثبات نمایید