با توجه به این رای دادگاه تجدید نظر، چه حکمی در دیوان عالی صادر خواهد شد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۳ #44010900

تجدیدنظرخواهی ... فرزند ... با وکالت .... به طرفیت .... فرزند ... صادر از شعبه اول دادگاه عمومی حوزه قضایی نسبت به دادنامه مورخ بخش ... متضمن صدور حکم بر بطلان دعوی طلاق تجدیدنظر خواه، با نگرش به داده های پرونده و تجزیه و تحلیل محتویات و مندرجات آن وارد و موجه شناخته می شود زیرا با استفاده و استنتاج و بهره گیری از مجموع و ماحصل بررسی ها، ادله و اطلاعات بدست آمده در جریان رسیدگی ها، تحقیقات به عمل آمده از طرفین و توجه به اظهارات و دفاعیات و نقطه نظرات آنان، ارزیابی اظهارات واقع بینانه داوران زوجین ( صفحات ۳۲ و ۳۳پرونده )، پایش و پردازش متن پیامک های ارسالی از ناحیه زوج برای زوجه، ایجاد ارتباط منطقی بین اعمال و رفتار تجدیدنظر خوانده متعاقب صدور حکم تمکین تجدید نظر خواه و شرایط و اوضاع و احوال حاکم، می توان استنباط و نتیجه گرفت: به رغم صدور حکم بر تمکین زوجه، به جای آنکه زوج مشتاقانه در انتظار بازگشت و مراجعت همسرش باشد، بدون تقاضای اجرای حکم صادره از طریق صدور اجراییه، با بی توجه ایی و بی اعتنایی کامل نسبت به عیالش و سرنوشت او، صرفا تقاضای تجدید فراش کرده و ضمن اخذ حکم ازدواج مجدد، با ارسال پیامک های ناروا و غیرمتعارف و توام با اذیت و آزار و شکنجه روحی و دعوت او به جنگ و ابراز خرسندی از بلاتکلیفی همسرش و تلاش برای تداوم این امر، سوء رفتار و سوء معاشرت مکرر و مداوم خود را در قبال مشارالیها بروز و ظهور داده با قید آنکه این عدم حسن رفتار و عدم حسن معاشرت او با زنش نیز حسب مفاد و مدلول گواهی های پزشکی قانونی زوجه و اظهارات زوج اینکه از ناحیه زوجه مورد ضرب و شتم قرار گرفته - صرف نظر از صحت و سقم آن - محل تردید نمیباشد به بیان دیگر اذعان صریح تجدیدنظر خوانده در جلسه دادرسی این محکمه اینکه توسط همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته و با ملاحظه گواهی پزشکی قانونی زوجه که وارد شدن صدمات عمدی به وی تایید شده، میتوان گفت که زوجه توسط همسرش با خشونت فیزیکی و رفتاری مواجه بوده است. بر همین اساس و با ارزیابی اعمال و رفتار زوج آن هم متعاقب اخذ حکم تمکین، میتوان نتیجه گرفت که طرح و اقامه دعوی تمکین از سوی زوج با این مقصود بوده که زوجه را ناشزه و متخلف از وظایف زوجیت و مقصر در ترک زندگی مشترک و حدوث وضع موجود به نفع خود قلمداد نماید و صرفا استفاده از امتیازات قانونی این حکم و الا می بایست به جای تجدید فراش، تقاضای اجرای حکم با ایجاد تمهیدات و ساز و کار لازم برای جلب اعتماد زوجه و بازگرداندن همسرش در دستور کار قرار میداد. در حالیکه با ارسال پیامک های خود عدم علاقه و عدم تمایل خود را نسبت به زوجه اعلام و این عدم تمایل در توضیحات وی در این محکمه نیز متبادر گردیده است. افزون بر آنچه گذشت، فی ما بین زوجین اختلاف شدید و عمیقی وجود داشته که در نتیجه موجب افتراق جسمانی آنان گردیده و مدت زمان طولانی، متجاوز از ۳۳ ماه از اردیبهشت ۱۳۹۶ تاکنون جدا از هم زندگی می نمایند که این جدایی طویل المدت و غیر متعارف با فلسفه ازدواج که بودن زوجین در کنار هم و ایجاد محیط آرام برای یکدیگر و تامین نیازهای روحی و غرایز جنسی همدیگر بوده منافات دارد. از طرفی زوجه (تجدیدنظر خواه) متاثر از همین اختلافات فی ما بین و چگونگی اعمال و رفتار زوج صراحتا" نسبت به زوج و ادامه زندگی خود با ایشان اعلام کراهت نموده که نفرت او به حدی است که ادامه زوجیت را برای ایشان غیر ممکن ساخته و این امر موید استیصال او در زندگی بوده که با ایجاد چنین حس عاطفی و درونی در زوجه عملا زندگی مشترک مسالمت آمیز و توام با عشق
و علاقه نیز غیر مقدور بوده و نادیده گرفتن این حس عاطفی و درونی زوجه هم خطر محتمل را در پی خواهد داشت و در چنین شرایطی تکلیف به زوجه به تحمل این وضع و ادامه زندگی با زوج تکلیف مالایطاق خواهد بود و در نتیجه با توجه به ثبوت کراهت زوجه از زوج، دوام زوجیت برای زوجه مشقت بار و غیر قابل تحمل بوده و موجب عسر و حرج و مالا شرعا و قانونا مجوزی برای طلاق او خواهد بود و هیچ دلیلی بر عدم اجابت خواسته تجدید نظر خواه دیده نشده و عدم تمایل زوج برای طلاق و جدایی، موثر در مقام دانسته نمی شود. بنابراین با توجه به جمیع جهات مرقوم و اوضاع و احوال حاکم بر روابط طرفین و شقاق عمیق و شدید به وجود آمده بین زوجین و ممکن نشدن صلح و سازش بین آنان و توجها" عدم علاقه مندی زوجه نسبت به زوج و ادامه زندگی مشترک، تداوم این وضعیت عرفا" و نوعا"و حتی از جنبه شخصی برای زوجه (تجدید نظرخواه) با لحاظ وضعیت سنی او، مشقت بار و غیر قابل تحمل بوده و مالا موجب عسر و حرج برای او در تداوم زوجیت خواهد بود که قواعد فقهی لاحرج و لاضرر آن را نفی می نماید. بنا به مراتب اشعاری ،استنباط و تشخیص دادگاه در عدم احراز عسر و حرج زوجه (تجدیدنظر خواه) با توجه به دلایل و قرائن موجود، صائب و موجه نبوده و از این رو دادنامه تجدیدنظر خواسته که بدون توجه به مراتب مرقوم در فوق انشاء گردیده به لحاظ عدم انطباق آن با موازین و مقررات قانونی مخدوش و در خور نقض می باشد . فلذا به استناد ماده ۱۱۳۰ اصلاحی۸/۴/ ۱۳۷۸ وتبصره الحاقی ۱۳۸۱/۴/۲ مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام ، ماده ۱۱۵۰ ، ماده ۱۱۵۱ ، ماده ۱۳۲۱ و ماده ۱۳۲۴ قانون مدنی و به اعتبار مواد: ۳۳،۲۹،۲۷،۲۶،۸،۴ قانون حمایت خانواده و با تکیه به ماده ۱۹۹ قسمت نخست ماده ۳۵۸، بند الف ماده ۳۶۸، ماده ۳۷۸ و ماده ۳۹۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ،ضمن نقض دادنامه تجدید نظر خواسته حکم بر الزام و اجبار تجدیدنظر خوانده (زوج ) به طلاق بائن {قضایی} تجدیدنظرخواه (زوجه) را صادر و اعلام می نماید. با قید آنکه برای مهریه زوجه قبلا رسیدگی و منتهی به صدور حکم شده، برای سایر حقوق مالی -در فرض استحقاق - زوجه متعاقبا اقدام مینماید. حاصل زندگی مشترک فرزند پسری به نام ... متولد ۸۸ بوده که تحت نظارت پدرش و برای ملاقات او با مادرش قبلا رسیدگی و تعیین تکلیف شده است. سردفتر طلاق مکلف است قبل از اجرای صیغه طلاق و ثبت آن از زوجه تست حاملگی اخذ کند. مدت اعتبار حکم صادره ۶ ماه می باشد. رای صادره ظرف مدت روز پس از ابلاغ
قابل فرجامخواهی از دیوان محترم عالی کشور می باشد./

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تایید خواهد شد بنظر میرسد بیشتر از آنکه جنبه قانونی داشته باشد بر اساس عدل و انصاف و عرف جامعه صادر شده است .تبریک به قاضی محترم بابت این شیوه کار

سلام
احتمال قریب به یقین ابرام و تایید میشود