آیا در آن سال وقوع تصادف، شرکت بیمه حق دریافت خسارت از محل دیه برادر بنده را داشته یا خلاف قانون عمل کرده؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۱۵ #40788024

سلام. در مورخه هشتم مرداد سال نود برادر بنده راننده یک دستگاه پژو ۲۰۶ در شهرستان ساری در یک جاده دو طرفه به صورت رخ به رخ با یک دستگاه کامیون برخورد کرده و فوت نموده است. به علت آتش سوزی هر دو وسیله نقلیه هر دو خودرو به صورت کامل آسیب دیدند. طبق نظریه کارشناسی پلیس برادر من بعلت تجاوز به راه مقابل مقصر ۱۰۰ درصد شناخته شد.در آن زمان مبلغ دیه کامل ۶۰ میلیون تومان بود. لازم به ذکر است که کامیون مورد نظر هم دارای بیمه بدنه و هم بیمه شخص ثالث ایران بوده و بیمه نامه خودرو برادر من نیز بیه شخص ثالث ایران بوده است. شرکت بیمه ایران مبلغ ۵۷ میلیون بابت خسارت وارده به کامیون را از محل دیه برادر من برداشت کرده و به کامیون دادند و تنها مبلغ ۳ میلیون از باقی مانده دیه به علاوه مبلغ ۳ میلیون بابت خسارت مالی یعنی در مجموع ۶ میلیون به ما پرداخت کردندو پرونده را مختومه اعلام کردند. با توجه به مقررات بند (ب) ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنج ساله توسعه جمهوری اسلامی مصوب سال ۸۹ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شده در مورد راننده مقصر حادثه همچون سرنشین، بیمه شخص ثالث را اعمال نماید و رای وحدت رویه شماره ۷۸۱ توسط هیئت عمومی دیوان عالی کشور در تاریخ ۲۶ شهریور ۹۸ صادرشد که طی آن اعلام شد شد دریافت دیه و خسارت جانی برای راننده مسبب حادثه مقدور شده و افرادی که از سال ۹۰ تا ۹۵ متحمل خسارت مالی و جانی شده اند، حتی اگر پرونده شان مختومه شده باشد می‌توانند برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور مراجعه کنند. سوال من این است آیا در آن سال وقوع تصادف با توجه به قوانین، شرکت بیمه حق دریافت خسارت کامیون (با توجه به دارا بودن بیمه بدنه و ثالث کامیون و رضایت راننده کامیون برای دریافت خسارت از محل بیمه خودش) از محل دیه برادر بنده را داشته یا خلاف قانون عمل کرده؟ اکنون برای پیگیری به دیوان عالی باید مراجعه کنم؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری:
درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:
الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به‌گونه‌ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ – شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی‌گناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج – پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی‌گناهی محکوم‌علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

باتوجه به مدارک و مستنداتی که دارید و البته رای وحدت رویه صادره میتوانید به استناد ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری البته با مشاوره و مشورت با یک وکیل دادگستری خبره در این زمینه درخواست اعاده دادرسی مطرح کنید.
در صورت عدم حصول نتیجه مطلوب از طریق دیوان و اعاده دادرسی می توانید با توجه به رای وحدت رویه دادخواست مقتضی مطرح بنمایید.

خیر شرکت بیمه مجوز برداشت دیه برادر مرحوم تان را ندارد لیکن به نظر بنده موضوع به اینصورت بوده که با توجه به ورود خسارت کلی به خودرو غیر مقصر چون مبلغ بیمه بدنه کفاف کل خسارت وارده به خودرو غیر مقصر را نداشته است مازاد خسارت غیر از پرداختی بیمه بدنه از محل دیه متوفی که مقصر صد درصد بوده است برداشت شده است