تهمت برادرم را چگونه پیگیری نمایم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۷ #39607160

من ۱۵ سال پیش به جرم شرب خمر محکوم شده ام. حال برادرم با استناد به آن در فامیل پخش نموده است که من همچنان مشروب میخورم و معتاد نیز هستم.
چگونه میتوانم شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی افترا
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
می توانید اقدام به طرح دعوای افترا نمایید و البته باید دلایل کافی داشته باشید و می توانید به شهادت شهود استناد کنید

سلام
شما می توانید علیه ایشان از طریق کلانتری و یا دادسرا شکایت خود را تنظیم نمائید و به آن رسیدگی خواهد شد.

احترام گذاشتن به دیگران در گفتار و کردار یکی از بالاترین ارزش‌های اخلاقی است که قانونگذار نیز در این زمینه وارد عمل شده است. در شرع مقدس اسلام یکی از اموری که بسیار مورد تاکید و سفارش شارع مقدس قرار گرفته، حفظ آبروی دیگران است.

این موضوع تا آن حد اهمیت دارد که در برخی موارد حفظ آبروی دیگران حتی مهم‌تر از حفظ جان آنان است. در قانون مجازات اسلامی بر همین مبنا جرم توهین پیش بینی شده و برای کسی که مرتکب این جرم می‌شود مجازات سنگینی در نظر گرفته شده است.

سلام
بهتر اینکه در مسائل خانوادگی با گذشت و خویشتن داری حرمت خانواده و هم خون خود را نگاه داشت .
اما به طور کل چنانچه شخصی صراحتا ارتکاب جرمی را(مثلا شرب خمر) به شما نسبت دهد و نتواند ثابت نماید که شما مرتکب آن جرم شدید فعل ارتکابی منطبق با ماده ۶۹۷ کتاب تعزیرات بوده و شما می توانید به جرم افترا علیه ایشان شکایت کنید . شهادت شهود و یا اسنادی دال بر اینکه فرد مزبور به شما صراحتا افترا زده لازم است و الا به صرف ادعای شما راه ب جایی نخواهید برد.

با سلام
شکایت کیفری تهمت و افترا از طریق دادسرا و پیگیری پرونده تا رسیدن به نتیجه به شرط دلایل کافی و اثبات آن

سلام
میتوانید علیه ایشان به اتهام دادن نسبت ناروا و نشر اکاذیب شکایت کنید. در صورتیکه شهود معتبر و دفاع قوی در دادسرا داشته باشید، میتوانید ایشان را به ۷۴ ضربه شلاق یا تا ۲ سال زندان محکوم کنید.