اگر درمهلت مقرر سفته واخواست نشود دیگر نمی توان اقامه دعوا کرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳,۷۱۰ #33343732

سلام سفته به مدت ۱۰ روز از تاریخ سررسید واخواست نشده.با توجه به عدم اعتراض تادیه،
حال مهلت اقامه ی دعوا علیه صادر کننده اصلی سفته و ضامن صادر کننده اصلی سفته چقدر است !
مسئولیت تضامنی ضامن و صادر کننده اصلی از بین میرود چون واخواست نشده !

مشاوره حقوقی سفته
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید تا یکسال شما میتوانید علیه صادر کننده سفته و ظهر نویسان دادخواست مطالبه وجه آنرا بدهید

تا یکسال می توان اقامه دعوا کرد علیه ضامن

اگر تا یکسال اقامه دعوا کنید می توانیدعلیه ضامنان هم به صورت تضامنی اقامه دعوا کنید

سلام حق شما برای مطالبه سفته علیه ضامن و صادر کننده محفوظ است .

مسولیت ضامن مرتفع میشود ولی میتوان به صادر کنننده رجوع کرد.

با سلام
چنانچه در مهلت ده روزه واخواست ندادید.تا یکسال شما میتوانید علیه صادر کننده سفته و ظهر نویسان دادخواست مطالبه وجه آنرا بدهید.بعد از یکسال فقط علیه صادرکننده سفته میتوانید دادخواست بدهید

با سلام ووقت بخیر
اگر دارنده سفته قصد داشته باشد علیه تمام متعهدان سفته (اعم از ضامنین و ظهرنویسان) اقامه دعوی کند و مسوولیت تضامنی آنها را بخواهد باید نهایتا ظرف یکسال از تاریخ سفته آن را مطالبه کند. اگر این کار را انجام ندهد حق مطالبه وجه را از سایر متعهدین به جز صادرکننده از دست می‌دهد. اگر بخواهد به صورت رسمی واخواست کند نهایتا باید از تاریخ وعده یا سررسید ظرف ده روز آن را واخواست کند. اگر هم سفته عندالمطالبه بود می‌تواند ظرف یکسال مطالبه کند و پس از یکسال باید در نهایتا ۱۰ روز آن را واخواست کند.