در صورت اعاده حیثیت، چه مجازاتی برایشان در نظر گرفته میشود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۳۸ #31271455

سلام
شخصی از بنده شکایتی مبنی بر آدم ربایی سرقت مزاحمت و توهین کردند، که بعد از بازپرسی و دادگاه بنده تبرئه شدم ضمنا دو تا شاهد دروغین آوردند با ادعاهای کذب.
میخواستم بدونم اگر اعاده حیثیت کنم چه حکمی به ایشون و شاهدا میدن؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ابتدا نسبت به شهادت دروغ شکایت نمایید و سپس اعاده حیثیت نمایید

با قطعیت حکم برائت شما میتوانید از ایشان شکایت افترا تحت عناوین اتهامی منتسب به شما مطرح نموده و اعاده حیثیت نمایید، افترا طبق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و اعاده حیثیت را به دنبال خواهد داشت.

با سلام

درخصوص اعاده حیثیت میتوانید شکایت افترا مطرح نماییدکه در صورت اثبات سو نیت نامبرده به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد
و شرط تحقق بزه شهادت کذب آن است که شهادت در دادگاه ایراد شود نه در دادسرا ودر صورتیکه شهادت کذب در دادگاه صورت گرفته باشد قابل تعقیب خواهد بودومجازات ان سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده‌میلیون ریال جزای نقدی می باشد

با سلام و درود

ابتدا نسبت به طرح شکایت شهادت کذب علیه شهود اقدام کنید در صورت محکومیت شهود دروغین می توانید تحت عنوان افترا و نشر اکاذیب علیه شاکی مربوطه اقدام قضایی کنید