آیا با تماس های ضبط شده نمیشه این موضوع رو اثبات کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۶ #31187990

سلام و عرض ادب.
فردی طی چندین تماس تلفنی مطرح کردند که شاغل در وزارت اطلاعات هستند و همینطور عناوینی رو نسبت به شغلشون بیان کردن که اصلا وجود خارجی نداره و تمام تماس های تلفنی ایشون ضبط شده. حال با توجه به تماس های تلفنی که وجود داره ایشون در جلسه رسیدگی شدیدا انکار کردن این مسئله. آیا با تماس های ضبط شده نمیشه این موضوع رو اثبات کرد؟با توجه به اینکه صدای فرد کاملا واضح و مشخصه

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام خدمت شما کاربر محترم
فایل صوتی ضبط شده،از ادله اثباتی محسوب نمیشود اما میتواند باتوجه به شرایط هر پرونده، از قرائن و اماراتی باشد که موجب اقناع وجدان و علم قاضی (که خود از ادله اثبات کیفری است) گردد.
بهتر اینست که در کنار آن ،از دلیل یا دلائل دیگر ،ازجمله شهادت شهود نیز،برای قوت بخشیدن به ادله ابرازی، بهره برد.
موید باشید

با سلام
مطابق قانون آیین دادرسی کیفری مواردی مثل صدای ضبط شده، اماره محسوب میشن به این معنی که نشانه ای از وقوع جرم است و قاضی می تونه به اون استناد کنه پس دلیل صد در صد نیست در پرونده و بستگی به نظر قاضی داره که اون رو بپذیره یا خیر.

نهایتا فرد میتواند صدا را انکار کند که در ان صورت به کارشناس ارجاع میدن ولی در نهایت اماره و دلیل است

اصولا صدا سندیت ندارد ولی به عنوان اماره می تواند به علم قاضی کمک کند .