شکایت بابت ایراد ضرب و جرح، توهین و فحاشی چگونه قابل پیگیری است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۵ #30738961

باسلام و احترام. حدود ۱ ماه پیش همسایه ما (حدود ۴ خانه آنورتر) ماشین خود را در خانه ما پارک کرده بود با وجود اینکه کنار خانه خودشان جای پارک است. با ادب و ملایمت درب خانه همسایه را زده و خواهان جابه جایی ماشین شدیم که همه خانواده همسایه بیرون آمده و دعوای لفظی و در نهایت منجر به ایراد ضرب و جرح، توهین و فحاشی و ارتکاب فعل حرام (کشیدن روسری از سر) توسط همسایه به ما شد. بلافاصله همسایه به پلیس زنگ زد و ادعای شکستن ناخن و ضرب و جرح و توهسن کرد و از ما شکایت کرد. ما با توجه موارد مذکور که برایمان پیش آمده بود فردای آن روز به پزشک قانونی رفته و گواهی با نتیجه زخم حارصه و کبودی به علت اصابت جسم سنگین بر بازو را گرفتیم. دیروز احضاریه اومده (همسایه اطلاع داد) ولی ما خونه نبودیم. آیا باید شکایت کنیم؟ راهکار چیست؟ دعوا زنانه بوده است و از ههر طرف یک مرد قصد جدایی زنها را داشته که مرد همسایه به ما تهمت را داده است. لطفا مساعدت فرمائید. سپاس.

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ظاهرا هرددوطرف بایکدیکر درگیر شده وهردوآسیب دیده اند . اگر چنین هست شما هم شکایت کنید

سلام و احترام.

بهترین دلیل برای اثبات جرم طرف مقابل شهادت شهود است. اگر شهودی دارید که در جریان ماجرا حضور داشته اند و به نفع شما شهادت می دهند، ضمن ارائه گواهی پزشکی قانونی، شاهدین در جلسه دادگاه حاضر شوند و شهادت دهند.

در نظر داشته باشید که اگر طرف مقابل هم مورد ضرب و جرح قرار گرفته باشد و برگه پزشکی قانونی ارائه دهند، متهم هستید.

در رابطه با تهدید و فهاشی ادامه مواد قانونی را که می توانید به آن ها استناد کنید برای شما می فرستم.

بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی در مورد تهدید:
«هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان ازدو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

همچنین بر اساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی در مورد فحاشی:
«توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.»

پیشنهاد می کنم برای پیگیری موثرتر حتما با کارشناس حقوقی مشورت و همفکری داشته باشید.

با آرزوی موفقیت و سربلندی برای شما