آیا با وجود داشتن حکم الزام به تمکین شورا می تواند نفقه تعیین کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۷۸ #29749648

با سلام
مدت چهار سال که در دوران عقد هستم و همسرم حاضر به عروسی نیست. دادخواست الزام به تمکین دادم و دادگاه با توجه به عدم حضور زوجه در جلسه (با توجه به داشتن حق حبس اما با عدم حضور از حق خود استفاده نکرده) دادگاه و با توجه به مفاد ۱۱۱۴ قانون مدنی حکم الزام به تمکین دادند. زوجه در مهلت مقرر اعتراضی نکرده و حکم قطعی شده است. حالا زوجه دادخواست نفقه داده و شورا حل اختلاف بدون توجه به حکم الزام تمکین و با توجیه حق حبس زوجه نفقه برای دوره بعد از حکم الزام به تمکین تعیین کرده است.
در این قضیه در شورا باید چه برخوردی داشته باشم؟
در چه شرایطی حکم الزام به تمکین فاقد اعتبار است؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام با توجه به اعلام زوجه مبنی بر استفاده از حق حبس آثار حکم تمکین از یبن می رود و مستحق دریافت نفقه است .

همسر شما در دادخواست الزام به تمکین بطرفیت ایشان حضور نیافتند حکم به محکومیتش صادر شده ولی سپس از حق حبس خویش استفاده کرده و رای به محکومیت شما صادر گردید درهرحال هر دو رای مطابق قانون صحیحا صادر گردید وقابل نقض نیست

درود بر شما، با توجه به وجود حق حبس برای زوجه، رای شورا صحیح و وفق قانون است.

با سلام و احترام
زوجه میتواند از حق حبس استفاده کند

با درود اگر زوجه از حق حبس استفاده میکند مستحق نفقه است باید پرداخت گردد

سلام
خانم می تواند از حق حبس استفاده کرده و تمکین نکند از آنجا که در دعوای الزام به تمکین شما خانم حاضر نبوده و دفاعیاتی نکرده دادگاه بدون در نظر گرفتن این امر حکم صادر کرده است.