دستور قضایی چه مفهومی دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۷,۲۸۰ #28434710

دستور قضایی مبنی بر ابلاغ مفاد قرار به طرفین و ابلاغ مفاد قرار به متهم و تایپ متن رای و کسر از آمار چیست

مشاوره حقوقی کیفری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
۱- مقصود از قرار در حدود سئوال بیان شده، قرار نهایی صادره دادیار / بازپرس شعبه دادسرای عمومی و انقلاب است که بر حسب مورد ممکن است از نوع منع تعقیب یا موقوفی تعقیب باشد که به آن رای نیز اطلاق می شود.
۲- دستور ابلاغ مفاد قرار، همان صدور دستور از سوی مقامات فوق به دفتر شعبه جهت ارسال تصویری از قرار نهایی برای شاکی و متهم است تا از نتیجه رسیدگی مطلع شوند و اگر شاکی قرار را به زیان خود می داند نسبت به آن اعتراض نماید.
۳- دستور کسر از آمار، در واقع کسر پروئده از موجودی شعبه است تا مجددا در وقت نظارت شعبه قرار نگیرد و در پایان ماه جزء آمار مثبت شعبه نیز محسوب شود.
این دستور معمولا بعد از صدور قرار نهایی و ثبت آن در سستم مدیریت پرونده قضایی موسوم به CMS و دستور ابلاغ آن به طرفین صادر می شود. با این دستور پرونده از دور رسیدگی شعبه خارج ولی در بایگانی جاری قرار می گیرد تا در صورت اعتراض شاکی، با دستور بعدی مقام قضایی شعبه پرونده برای رسیدگی حسب مورد به دادگاه کیفری یک یا دو ارسال شود.