آیا زوج از راه قانون میتواند اقدام کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۳۹ #25012788

با سلام و وقت بخیر خدمت اساتید.
زوجه ترک منزل کرده و تمکین نمیکند و مطالبه مهریه کرده که وقت دادرسی هنوز نرسیده است.
من سوالم اینجاست زنی که قانونا و شرعآ از شوهرش تمکین نمیکنه و در خانه پدر بزرگ رفته زندگی میکنه در اینجا شوهری که نه اجازه دیدن همسرش را می دهند نه زوجه به خانه خودشون رجوع می کند و شوهر هم ازدواج مجدد نکرده برای رابطه زناشویی آیا زوج از راه قانون میتواند اقدام کند یا امکانی نیس و فقط همین ندادن نفقه هست؟جواب صریح و کامل بدن اساتید ممنون میشم

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما برای عدم تمکین همسر تان می توانید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک نزدیک محل سکونت خود علیه ایشان دادخواست تمکین تقدیم نماید تا به دادگاه خانواده ارسال و با دعوت از طرفین به موضوع رسیدگی خواهد شد و ایشان در هر حالت می‌توانند مهریه خود را از شما مطالبه نمایند حتی اگر تمکین نداشته باشند

سلام ابتدا اظهارنامه بدهید و زوجه را به زندگی دعوت کنید . اگر بازنکشت ، دادخواست الزام به تمکین مطرح کنید .

ابتدا باید اظهارنامه ای برای زوج ارسال و مراتب عدم تمکین را متذکر شده ،مهلتی عرفی جهت بازگشت به منزل مشخص نمایید.
سپس می توانید دادخواست الزام به تمکین مطرح بنمایید.

دادخواست الزام به تمکین تقدیم کنید و در صورت صدور حکم عدم تمکین طبق ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده مصوب ۵۳ دادخواست تجویز ازدواج مجدد تقدیم کنید
بابت مهریه نیز ظرف ۳۰ روز از تاریخ اجراییه دادخواست اعسار تقدیم کنید

دادخواست الزام به تمکین زوجه به دادگاه بدین.