آیا این موضوع میتواند مبنی اعاده دادرسی قرار بگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۹۶ #23065748

در یک پرونده بعد از قطعی شدن رای، شاکی پرونده در حضور چند شاهد به عدم حضور خود در روز حادثه شفاها اقرار نموده است و اظهار داشته که چون سرباز(به گذراندن دوران خدمت سربازی مشغول هستم) است و در آن روز در محل یگان خدمتی خود حضور داشته است و در محل حادثه نبوده است.

آیا این موضوع میتواند مبنای اعاده دادرسی قرار گیرد؟

و برای کشف حقیقت و اثبات موضوع از دادگاه تقاضا شود که حضور یا عدم حضور شاکی و اینکه شاکی آن روز در کجا حضور داشته است را از یگان خدمتی مشارالیه استعلام نماید؟

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله اگر احراز شود ایشان در آن زمان در محل وقوع جرم حاضر نبوده است میتواند ادله ای برای اعاده دادرسی باشد .

ظاهرا منظور شما اعاده دادرسی درامر کیفری است .
لیکن سوال ابهام دارد ازاین لحاظ که عدم حضور شاکی درمحل حادثه ، چه ضرری رامتوجه شما ساخته وازطرفی موضوع رای محکومیت چه بوده

آیا این موضوع میتواند مبنای اعاده دادرسی قرار گیرد؟

بله می تواند
و برای کشف حقیقت و اثبات موضوع از دادگاه تقاضا شود که حضور یا عدم حضور شاکی و اینکه شاکی آن روز در کجا حضور داشته است را از یگان خدمتی مشارالیه استعلام نماید؟
می توانید شهود خود و استعلامی که از یگان مربوطه گرفته اید را ضمیمه پرونده کنید

بله اگر احراز حضور یا عدم حضور شاکی در اثبات اتهام اهمیت دارد، این نکته می تواند مبنای اعاده دادرسی قرار گیرد استشهادیه ای تنظیم و شهود این موضوع را امضا و گواهی نمایند.