آیا می توان از تهمت ضرب و جرح شکایت کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۱۶۴ #23039162

عرض ادب و احترام دارم خدمت وکلا ، کارشناسان و مدیران محترم وبسایت بنیاد وکلا
اشخاصی با ما درگیر شدند ، چون تعدادشون بیشتر بود سعی می کنند تعداد ما رو هم زیاد جلوه بدهند ، برادرم رو وارد ماجرا کردند در حالی که نه گزارش افسر گشت حاکی از حضور ایشون در محل بوده و نه طرف مقابل ادله یا شهودی از این بابت داره ، بر عکس شهود هم داریم که ایشون روز درگیری در اونجا حضور نداشتند. سوال من اینه :
اول - آیا برادرم میتونه از این تهمت بی اساس شکایت کنه ؟ و اگر بله تحت چه عنوانی ؟
دوم - با اینکه ادله ای مبنی بر حضور برادرم در محل ندارند اگر برادرم در جلسه دادگاه حاضر نشود تبعاتی برایشان دارد یا خیر ؟
سوم - اظهارات شهود من در پاسگاه و نزد دادیار ثبت شده اما قاضی اونها رو به دادگاه فرانخونده و علیرغم وجود شهود برای اینکه اثبات کنیم ما رو مورد ضرب و جرح قرار دادند گفت باید سوگند بخورید ، آیا قاضی قصد نداره در مقابل استفاده مهاجمین از سلاح سرد حکم زندان بده ؟ چون شنیدم با سوگند فقط دیه تعلق میگیره پس زندان این افراد چه میشه ؟
با تجدید احترام و سپاس از لطفتون .

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود.
۱- اگر حضور ایشان در نزاع اثبات نشود احتمالا می توان با عنوان افترا از طرف مقابل شکایت کرد.
۲- ایشان باید در دادگاه حاضر شوند و از خود دفاع کنند، عدم حضور ایشان می تواند عواقبی برایشان داشته باشد.
۳- اگر با سوگند ضرب و جرح ناشی از سلاح سرد اثبات شود عملا طرف مقابل مقصر شناخته می شود و به جرم حمل و استفاده از سلاح سرد محکوم می گردد. نزاع دسته جمعی برای هر دو طرف حبس در پی دارد.

سلام
احتمالا برادر شما امکان طرح دعوای افترا را داشته باشد
عدم حضور ایشان به ضرر می باشد و منطقا باید حاضر شده و از خود دفاع کنند
چنانچه شما با سوگند دیه را اثبات نمایید عملا ورود جراحت توسط مهاجمین نیز نیز اثبات خواهد شد و ایشان به مجازات مقرر محکم می شوند

برادرتان در صورت احضار به‌دادسرا حتما باید مراجعه نمایند در غیر اینصورت جلب میشوند. ولی در صورتی که دلیلی بر حضور ایشان در نزاع نباشد، برای برادرتان قرار منع تعقیب صادر خواهد شد.
اگر چنانچه جرم مشارکت در نزاع دسته جمعی اتفاق افتد، تمامی اعضای شرکت کننده از هر طرف باشد اهمیت ندارد محکوم به حبس تعزیری خواهند شد ، که شما نیز محکوم خواهید بود.
جرم قدرتنمایی با سلاح سرد نیز جرم جداگانه ای می باشد که در صورت اثبات مرتکب مجازات جداگانه آن را نیز متحمل خواهد شد.