ایا شهادت شخصی که بیسواد است برای دادسرا و دادگستری قابل قبول است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۰۳ #20904572

با عنایت به شرایط شهود برای ادای شهادت. افرادی که گدا ویا معتاد ویا مجنون ویا ولگرد باشند شهادت انان مورد پذیرش قرار نمیگیرد ایا شخصی که بیسواد باشدو شاهد ماجرا بوده و بخواهد برای شاکی شهادت بدهد شهادت ایشان مبنی بر ضرب وشتم و جرح عمدی برای دادسرا و دادگستری قابل قبول است؟

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سطح سواد از مصادیق جرح شهود نمیباشد

سلام
منع قانونی ندارد و پذیرفته میشود

بادرود
شهادت بیسواد قابل استماع هست ولی تاثیر و درجه ارزش شهادت را قاضی تعیین می کند و علم قاضی بر تمام ادله اثبات همچون اقرار و شهادت ارجحیت دارد.
موفق باشید.

سلام وقت بخیر شهادت شاهد در شرایطی که در موقع شهادت از شرایط ذیل برخوردار باشد، از طرف دادگاه قابل قبول است: بلوغ، عقل، ایمان، طهارت مولد، عدالت، عدم وجود انتفاع شخصی برای شاهد یا رفع ضرر از او، نداشتن دشمنی و خصومت بین شاهد و فردی که علیه وی شهادت می‌دهد،عدم اشتغال شاهد به تکدی و ولگردی، فراموش‌کار نبودن. بنابراین شهادت فرد بی سواد مشکلی ندارد اما اعتبار آن را قاضی تعیین می‌نماید.

سلام بله بیسواد نیز می تواند شهاد ت دهد مشکلی نیست

سلام شهادت شخص بی سواد مشکلی ندارد