اگر نظر دادستان و بازپرس در پرونده کیفری متفاوت باشد چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱,۰۳۱ #18073

دادستانی که در در جریان رسیدگی یک پرونده تلاش زیادی نموده از قبیل تائید قرار بازداشت موقت ، دستور مممنوع الملاقات کردن و ممنوع الرتباط کردن متهم
پرونده ،تذکر به بازپرس برای قبول صدای ضبط شده ای که بازپرس از ثبت آن در پرونده امتناع نموده ، تذکر به بازپرس برای استعلام سابقه خدمت سریازی
شخص متهم که هرگز ربطی به پرونده ندارد و بازپرس از انجامش امتناع نموده حال این دادستان با این همه دخالت ها در پرونده به ریاست شعبه 101 دادگاه
منصوب میشود و پرونده که یکبار به شعبه 102 دادگاه جهت اعتراض به قرار بازداشت ارجاع شده پس از صدور کیفر خواست نهایی به شعبه 101 که همان
دادستان قاضی شعبه میباشد ارجاع میشود آیا این قاضی صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد؟ آیا اینکه پرونده مجدداً به شعبه 102 ارسال نشده و
به شعبه 101 ارجاع میشود قانونی است؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر نظر یکی از این دو مقام درباره مجرمیت یا برائت با دیگری اختلاف داشته باشد، در صورتی که بازپرس از نظر دادستان تمکین کرد، نظر او را می‌پذیرد اما در صورت عدم تمکین، موضوع برای رفع اختلاف به دادگاه صالح مربوطه ارجاع می‌شود. به این معنا که اگر پرونده در صلاحیت دادگاه عمومی است به دادگاه عمومی و اگر در صلاحیت دادگاه انقلاب است، برای رفع اختلاف نسبت به موضوع به دادگاه انقلاب ارجاع می‌شود و دادگاه می‌تواند به موجب تصمیمی که اخذ می‌کند، نظر یکی از این دو مقام را به دیگری ترجیح دهد.