آیا دختر بالای ۹سال میتواند طرح شکایت در دادگاه کیفری نماید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۹۵۵ #18062781

آیا دختر بالای ۹ سال میتونه شخصا طرح شکایت کنه؟
و آیا اگر در دادگاه کیفری شاکی نتونه جرم متهم رو اثبات کنه متهم می تونه به خاطر اعاده حیثیت از اون شکایت کنه؟مگه دادگاه برای رسیدگی به شکایات نیست؟
ضمن این که خیلی وقت ها دلیل و مدرکی نداریم و اتفاقا این جور نهادها باید کمک کنن.

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در جرایمی که تعقیب آن منوط به شکایت شخص زیان دیده از جرم است، شخص باید اهلیت داشته باشد. اهلیت در قانون جمهوری اسلامی ایران داشتن سن لازم است که در دختران سن ۹ سالگی و در پسران سن ۱۵ سالگی تعیین شده است.  اما معمولا رویه عملی دادگاه سن ۱۸ سالگی است. در صورتی که فرد هنوز به سن لازم نرسیده باشد باید ولی یا قیم فرد نسبت به شکایت اقدام کند

طرح شکایت باید توسط ولی و قیم انجام شود البته این دختر خانم می تواند موضوع را به پلیس اطلاع دهد