وکالت بلاعزل چطور باطل میشود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۳۹ #17667779

سلام یک وکالت بلاعزل را از طریق دادگاه چطوری میشه باطل کرد

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

موضوع وکالت را شخصا انجام دهید

موضوع وکالت را شخصا انجام دهید مگر شرط خلاف شده باشد

با سلام

گاهی شخصی که وکالت بلاعزل داده، مدعی می‌شود که اصلا عقد لازمی بین دو طرف منعقد نشده است که وی بخواهد شرط ضمن عقد، عزل وکیل را بپذیرد یا نپذیرد. در چنین مواردی این ادعا با بررسی مدارک و مستندات، شهادت شهود و یا اقرار خوانده (وکیل) قابل اثبات است. در این گونه موارد لازم است تا فرد به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست ابطال وکالت بلاعزل را ارائه کند.
* عوامل دیگری هم باعث فسخ عقد وکالت می‌شوند. این عوامل عبارت‌اند از :
• فوت وکیل یا موکل
• جنون وکیل یا موکل
• از بین رفتن مورد یا موضوع وکالت
• پایان مدت وکالت
•استعفای وکیل از وکالت

با سلام
اولا اگر شرط عدم عزل محدود به مدت معینی شده باشد پس از اتمام مدت، موکل حق عزل وکیل را خواهد داشت .همچنین اگر برای عقد وکالت مدت معین شده باشد به محض اتمام مدت مقرره، عقد وکالت خود به خود منتفی می‌شودوونیازی به بطلان ان از طریق مراجع قضایی نیست
ثانیااگردر خصوص شرط عدم ضم وکیل یا شرط عدم انجام مورد وکالت توسط خود موکل در وکالتنانه شرطی وجود داشته باشد اصولا نمیتوانید وکیلی به وکیل اول ضم نمایید
لذا بهترین راهکار ان است که عدم رعایت غبطه وصلاح ومصلحت موکل را اثبات نمایید که در اینصورت میتوان وکالتنامه را باطل کنید

از طریق اظهارنامه یک وکیل دیگر باید ضم کنید، تا وکلا با یکدیگر موضوع وکالت را بتوانند انجام دهند و عملا غیرقابل استفاده شود.