شکایت کنم یا تعهد کتبی دریافت کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۷ #15654313

در سال ۹۷ شکایتی کیفری مبنی بر خیانت در امانت و دسترسی غیر مجاز به داده ها از جانب یک شخص حقوقی به نمایندگی مدیر عامل آن علیه بنده ثبت گردید و طی مراحل رسیدگی در دادسرا و ارجاع پرونده به کارشناس و اعلام نظر کارشناس در تاریخ ۴ شهریور ۹۸ قرار منع تعقیب صادر شد، و ابلاغ آن در تاریخ ۱۷ شهریور در سامانه ثنا قرار گرفت، من از سال ۹۶ که به پلیس فتا می رفتم و می آمدم تا امروز،‌ خودم و خانواده ام استرس و رنج بسیاری به خاطر این شکایت ناحق طرف شاکی، را تحمل کردیم،‌ و طرف شاکی به واسطه قدرت و نفوذی که داشت،‌ در چند مرحله من را از کار بیکار کرد و نزد افرادیکه من آبروی شغلی داشتم آبروریزی کرد، اینک که به یاری خدا رای دادسرا (قرار منع تعقیب) به نفع من صادر گریده تصمیم دارم علیه شان شکایت کنم.البته قصدم از شکایت این است که دیگر جایی آبروی ام را نبرند، آیا می توانم موضوع را این گونه پیش ببرم که :
از ایشان بخواهم یک تعهد کتبی و محضری بدهند که از این به بعد هیچگونه ضررو زیانی به اینجانب وارد نکنند و مواردی که آبروی ام را برده اند اعلام کنند که بنده مقصر نبوده ام و اگر بر تعهدشان عمل نکردند با استناد به تعهدنامه علیه شان شکایت کنم.
آیا این اخذ تعهد ضمانت اجرایی دارد؟
اگر ندارد راهنمایی ام کنید چکار کنم که حداقل حیثیت ام را بتوانم حفظ کنم؟
باتشکر

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اینگونه تعهدات ضمانت اجرائی ندارد شما پس از قطعیت حکم نسبت به افترا و اعاده حیثیت و هتک حیثیت از ایشان شکایت کیفری نمایید .

شما میتوانید با عنوان افترا از وی شکایت نمایید.
در خصوص تعهد نامه ای که فرموده اید ، مفاد آن از بدیهیات بوده و هر شخصی در جامعه بایستی متعهد به مسایلی که فرموده اید باشد. این تعهد نامه ارزش حقوقی ندارد ، چرا که در صورت نبودن چنین تعهد نامه ای هم، چنانچه شخص مرتکب برخی از افعال ذکر شده گردد قابل شکایت و پیگرد است.

تعهد کتبی پیشنهاد شماست والزامی به قبول آن نیست . ازطرفی برای تحقق جرم افترای عملی باید سوء نیت وجود داشته باشد و مرتکب با توجه به ماده ۶۹۹ عمل خود را عالما عامدا به قصد متهم کردن دیگری انجام دهد. که اثبات این امر دشوار است