به علت شکایت من علیه همسایه بابت تصرف مشاعات،او از من به دلیل نگه داری سگ شکایت کرده،چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۶۳ #15615113

سلام
وقتتون بخیر
همسایه من بعلت شکایت من از او بابت تصرف مشاعات، از سگ من که هیچ آزاری نداره شکایت کرده.
در دادگاه چه بگویم؟
چه مدارکی و شواهدی ببرم؟
آیا احتمال بازداشت من هست؟
و اگر هست چکار کنم؟
باسپاس فراوان

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

احتمال بازداشت شما به علت نگهداری سگ در اپارتمان نیست.
در صورتی که نگهداری حیوان موجبات سر وصدا و مشکلات بهداشتی باشد .دادگاه می تواند شما را منع کند. حق شکایت در صوزت مزاحمت برای همسایه محفوظ است

در دادگاه چه بگویم؟
شما حق نگه داری سگ در آپارتمان را ندارید
چه مدارکی و شواهدی ببرم؟
ایشان می توانند از شما شکایت کنند
آیا احتمال بازداشت من هست؟خیر
و اگر هست چکار کنم؟خیر

بابت سگ متلعلق به خود بازداشت نمی شوید

شما نمیتوانید در قسمت های مشترک اپارتمان از حیواناتی مانند سگ هرچند بی آزار نگهداری نمایید

برای نگهداری سگ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری صریحی ندارد ولی گاها مشاهده شده است که برخی از محاکم در این خصوص از بعد تهدید علیه بهداشت عمومی به موضوع ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی استناد میکنند.

به نام خدا
بر اساس ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها: «قسمت‌‌هایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آنها که به ‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم مورد استفاده تمام شرکاء ‌‌می‌‌باشد، قسمتهای مشترک محسوب ‌‌می‌‌گردد و ‌‌‌نمی‌‌توان حق انحصاری برآنها قائل شد.»

همچنین در تبصره ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها: «گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر وهمچنین نگاهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است‌. قسمت‌‌های مشترک در ملک مشاع تمام شرکای ملک است‌، هر چند که در قسمتهای اختصاصی واقع شده باشد و یا از آن قسمت‌‌ها عبور نماید.»
با عنایت به این ماده قانونی، به خوبی مشخص ‌‌می‌شود که نگهداری حیوانات خانگی مثل؛ سگ، گربه، مرغ و… در نقاط مشترک بین ساکنان آپارتمان ممنوع است و در صورت تخطی هر یک از ساکنان، بقیه همسایه‌‌ها از حق شکایت برخوردار ‌‌می‌باشند.
منظور از نقاط مشترک و مشاع آپارتمان؛ راه پله‌‌ها، پشت بام، راه رو، پارکینگ و… است که مورد استفاده عموم همسایه‌‌ها قرار ‌‌می‌گیرد.
از سوی دیگر در صورتی که نگهداری حیوانات مثل سگ و گربه در آپارتمان، زمینه ساز ایجاد سر و صدا و شیوع بیماری‌‌های متداول باشد؛ حق طرح دعوی علیه واحد آپارتمانی که اقدام به نگهداری از سگ، گربه و دیگر حیوانات خانگی ‌‌می‌نماید برای سایر همسایگان محفوظ است.