نحوه درخواست رسیدگی مجدد به قرار منع تعقیب توسط شاکی

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۹ #15443247

با سلام، خسته نباشید و وقت بخیر، شاکی پرونده‌ای با موضوعیت بازداشت غیرقانونی که با قرار دادسرا منع تعقیب به علت عدم پیگیری و مشهود نبودن دلایل و مرور زمان متوقف شده است، آیا امکان رسیدگی مجدد با توجه به ماده ۲۷۸ دادرسی کیفری دارد یا فقط مشمول خوانده می‌باشد و شاکی نمی‌تواند از این فرصت استفاده کند و شرایط استفاده از این ماده قانونی و به جریان انداختن پرونده چگونه و با دستور چه شخصی و از چه طریقی است که می‌توان خواهان رسیدگی مجدد پرونده شد؟ لازم به ذکر است در این پرونده مدرکی جدید پیدا شده که نادیده گرفته شده (البته طبق گفته شاکی هست)، شاکی این مدارک را بعد از ابلاغیه قرار موقوفی ارائه نموده ولی توجهی نشده است. خواهشمندم راهنمایی بفرمایید در کل شاکی چگونه می‌تواند قرار منع تعقیب را که در دادسرا تایید شده است به جریان بیندازد و به طرفیت چه شخصی باشد و آیا از طریق دفاتر قضایی امکان پذیر است؟ با تشکر سپاس از توجه و راهنمایی و زمانی که بابت پاسخ به سوال بنده می‌گذارید.

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر شاکی دلیل جدید دارد به استناد ماده ۲۷۸ق آیین دادرسی کیفری می‌تواند مجدد شکایت نماید

با سلام
وفق ماده مذکور از قانون آیین دادرسی کیفری در صورت کشف دلیل جدید، با نظر دادستان فقط برای یک بار تعقیب مجدد امکان پذیر خواهد بود.

سلام برای یک بار با ادله جدید با دستور دادستان امکان پذیر است

درود
شاکی بایستی با فراهم کردن دلیل جدیدی که میتواند ادعای ایشان را اثبات نماید از دادستان محترم تقاضای رسیدگی مجدد نماید.

باید به قرار منع تعقیب اعتراض کنند یا اگر مهلت تمام شده و ادله جدید دارند، دوباره شکایت کنند