تاریخ لازم الاجرا شدن قوانین از تاریخ تصویب است یا از تاریخ ابلاغ؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۴,۱۳۷ #14762

با سلام خدمت شما...حتما میدونید ک قانون وحدت رویه 740 مبنی بر دیه ی طحال در تاریخ 94/01/18 تصویب شده و در تاریخ 94/02/29 ابلاغ شده است...میخواستم بدونم ک قانون فوق از تاریخ تصویب لازم الاجراست یا از تاریخ ابلاغ؟

مشاوره حقوقی قتل
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

قوانین پانزده روز پس از انتشار در سراسر کشور لازم‌الاجرا است مگر آن که در خود قانون ترتیب خاصی برای موقع اجرا مقرر شده باشد. و از طرفی انتشار قوانین باید در روزنامه رسمی به عمل آید. حتی زمان اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی و نتیجه همه‌پرسی هم پس از چاپ و نشر در روزنامه رسمی آغاز می‌شود اما لزوم اجرای سایر مقررات همچون آیین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های اداری و سازمانی منوط به چاپ و انتشار از طریق روزنامه رسمی نیست و صرف ابلاغ به سازمان و اداره یا وزارتخانه مجری کافی برای اجرای آنها است. یعنی تاریخ تصویب ،نقطه آغازین اجرا و حکومت این قوانین است.به دلیل اینکه رای وحدت رویه دیوان عالی کشور در حکم قانون است.

موفق باشید