اگر دادگاه به محکوم اینو اعلام نکنه و محکوم در مدت تعلیق مرتکب جرمی بشه، آیا مانع لغو تعلیق مجازات میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۶۲ #14530775

با سلام
طبق ناده ۵۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ در قسمت آخرش گفته شده دادگاه هنگام صدور قرار تعلیق به محکوم به طور صریح باید اعلام کنه در مدت تعلیق مرتکب جرمی نشه وگرنه حکم تعلیقی اجرا میشه. سوال من اینه اگر دادگاه به محکوم اینو اعلام نکنه و محکوم در مدت تعلیق مرتکب جرمی بشه آیا این میتونه مانع لغو تعلیق مجازات بشه؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
طبق قانون مجازات اسلامی تعلیق لغو میشود

ماده ۵۰ - چنانچه محکومی که مجازات او معلق شده است در مدت تعلیق بدون عذر موجه از دستورهای دادگاه تبعیت نکند، دادگاه صادرکننده حکم قطعی می تواند به درخواست دادستان یا قاضی اجرای احکام، برای بار اول یک تا دو سال به مدت تعلیق اضافه یا قرار تعلیق را لغو نماید. تخلف از دستور دادگاه برای بار دوم، موجب الغای قرار تعلیق و اجرای مجازات می شود.

ماده ۵۴ - هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق، مرتکب یکی از جرائم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود، پس از قطعیت حکم اخیر، دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می کند. دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرائم فوق شود، علاوه بر مجازات جرم اخیر، مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می شود.

اکثریت محاکم ابلاغ دادنامه که در متن آن موضوع تعلیق مجازات قید شده را به معنای اعمال ماده ۵۴ میدانند . بعضی از دادگاهها نیز موضوع تعلیق را به صورت مستقل تفهیم و صورتجلسه میکنند . موضوع بستگی به رویه مورد پذیرش دادگاه شما دارد .