امکان جبران زیان معنوی به استناد مجرم شناخته شدن در پرونده افترا

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۶۰ #14094722

با سلام، ما یک شکایت حقوقی نسبت به کسی داشتیم که همسر اون شخص در جلسه رسیدگی بنده رو دزد و آدم ربا معرفی کرد و این حرف‌هارو به خیلی‌ها گفته و تهدید کرده میام در خونه آبروتون رو می‌برم. حتی گفته رفتم دم خونتون کسی گفته اینجا زندگی نمی‌کنند (چون خونه رو اشتباه رفته بود)و همچنین مزاحمت تلفنی ایجاد کرده و آسایش و روح و روان ما رو بهم زده. من الان به جرم توهین، مزاحمت تلفنی و افترا از این شخص شکایت کردم، اگر ثابت بشه و مجرم شناخته بشه می‌تونم دادخواست جبران زیان معنوی بدم با توجه به اینکه این شخص آبروی من رو خدشه‌دار کرده و گفته بنده دزد و آدم ربا هستم؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام میتوانید دادخواست خود را در این زمینه تقدیم کنید حثول نتیجه بسته به نظر قاضی است

سلام اصولا جبران خسارت معنوی با عذر خواهی رسمی و چاپ دادنامه در روزنامه محقق می شود هرچند امکان مطالبه خسارت مالی ناشی از ضرر و زیان معنوی ناشی از جرم هم وجود دارد که با ارجاع امر به کارشناس میزان آن مشخص می شود و چنین خواسته ای وفق ماده ۱۴ قانون آدک و رای وحدت رویه شماره ۵۲۸ امکان پذیر است

سلام
در صورت اثبات افترا می توانید از دادگاه بخواهید که فرد را به معذرت خواهی از شما و چاپ در روزنامه محکوم نماید .

با سلام بله میتوانید ولی حصول نتیجه بستگی به نظر دادگاه دارد.

سلام ، امکان طرح چنین دادخواستی وجود دارد ولی نتیجه بستگی به نظر دادگاه دارد.

با سلام
تقدیم دادخواست با چنین خواسته ای امکان پذیر است ولی حصول نتیجه قابل پیش بینی نمی باشد.

با سلام
به استناد قانون می توانید برای جبران خسارت معنوی دادخواست دهید اما نتیجه قابل پیش بینی نیست و باید شرایط ان موجود باشد.