در چه مرحله ای از پرونده امکانش هست که با رضایت گرفتن از شاکی مجازات نشه و پرونده بسته بشه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۳ #12538627

سلام و عرض ادب
بنده یک آپارتمان رو از فروشنده ای خریدم و بعد متوجه شدم که قبل از من به یک نفر دیگه هم فروخته و از فروشنده شکایت کردیم به اتهام کلاهبرداری و فروش مال غیر
و بازپرس در دادسرا کیفرخواست زده که فروشنده مجرم هست و فروش مال غیر و کلاهبرداری کرده و الان پرونده رفته دادگاه برای رسیدگی ؛
میخواستیم بدونم آیا فروشنده میتونه با رضایت گرفتن از شاکی (خریدار) تو این مرحله از پرونده ( بعد از کیفرخواست بازپرس) از زندان رفتن و بقیه مجازات جلوگیری کنه؟
در کل در جرم کلاهبرداری و فروش مال غیر که جنبه عمومی جرم داره در چه مرحله ای از پرونده امکانش هست که با رضایت گرفتن از شاکی مجازات نشه و پرونده بسته بشه؟

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. اصولا انتقال مال غیر، جرمی غیرقابل گذشت بود اما با توجه به قانون کاهش مجازات جرائم تعزیری که انتقال مال غیر تا حدنصاب یک میلیارد ریال را قابل گذشت اعلام کرد، با رضایت از شاکی در مراحل قبل از صدور حکم و دادسرا، صرفا جنبه خصوصی جرم منتفی میشود اما جنبه عمومی پابرجاست ولیکن از لحاظ جنبه عمومی می توان با توحه به قوانین جدید، آنرا تبدیل به جزای نقدی کرد در صورت موجود بودن شرایط.

بعد از صدور حکم قطعی و اخذ رضایت و اعمال ماده ۲۷۷ می‌تواند مجازات را تبدیل به جزای نقدی یا تخفیف بگیرید .