حکم قاضی در جرم سرقت گوشی چیست؟و آیا میتوانم هزینه هایی که برای پیگیری پرونده کرده ام از او بگیرم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۹,۰۷۴ #12287337

سلام
همکارم حدود ۲ سال پیش گوشیمو همراه با ۷۰۰ هزارتومان پول دزدیده.و حدود ۹ماه پیش جواب استعلام ایرانسل اومد و شماره پسرشون رو گوشی استعلام شده.ولی همکارم میگه شخصی گوشی رو پیدا کرده اورده داده به من.تو حرفاش دوگانگی هست معلومه که دروغ میگه.
حالا ما واسه این پرونده نزدیک ۱ماه بیکاری کشیدیم تا حالا و چه قدر هزینه کردیم.می خواستم ببینم میشه این هزینه هارو ازشون بگیرم یا نه؟
حکم قاضی چیه به نظر شما؟

مشاوره حقوقی سرقت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله اون که گوشی سرقت کرده میگیرن

سلام هزینه ها قابل مطالبه نیست . اما اگر ایشان به حبس محکوم شود ، می توانید در قبال گرفتن خسارات و هزینه ها ، به او رضایت بدهید تا تخفیف مجازات بگیرد .

بسمه تعالی:در فزض سوال حضرتعالی و بنا بر عرف گوشی با توجه به اینکه در حصن و پنهان نیست این مورد در مقوله ربایش یا ربودن قابل رسیدگیست و اگر شکایت بر اساس سرقت نوشته شده دادیار محترم باید یا نماینده دادستان یا دفتر خدمات قضایی باید اصلاح کنند در غیر اینصورت از نظر جرم سرقت تبرئه خواهد شد .. اما در مقوله ربایش مجرم شناخته میشود مشروط بر اینکه مستندات و شواهد و امارات ارائه شده مستدل باشد بر فرض صحت مشتکی عنه علاوه بر رد مال و جبران خسارت مالباخته ملزم نموده و به حبس از یک تا پنج سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم مینماید برابر ماده ۶۵۷ ق. م. ا..... کتاب پنجم تعزیرات / البته موقعیت و شان فردی شخص ملاک است و قاضی میتواند با در نظر گرفتن عدم سوپیشینه و فردیت طرف از مجازاتهای جایگزین حبس نیز استفاده نماید / .
در جواب مطالبه خسارت هم همانطور که در بابلا خدمتتون عرض کردم جواب مثبت است .

هزینه هایی که برای پیگیری پرونده انجام دادید قابل مطالبه نیست .‌