تصادف موتور بدون گواهینامه صورت گرفته، آیا میتوانیم خسارات را مطالبه نماییم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۳۱ #09743990

با سلام و خسته نباشید
برادر من با موتور سیکلت ۱۲۵ بدون گواهی نامه با یک ماشین تصادف کرده و ماشین مقصره . ولی برادرم گواهینامه نداره پای برادرم هم ترک خورد و براش اتل بستن حالا دیشب بردیمش بیمارستان گفتن که به پاش فشار اومده و تاندون پاش پاره شده ولی پارگی تاندون توی گزارش پزشکی قانونی نیست حالا با این شرایط که گواهینامه نداره.
آیا دیه شاملش میشه؟
خسارت موتور برادرم رو پرداخت میکنن؟
پارگی تاندون هم جزو دیه حساب میشه؟
و جریمش چقده؟
البته اونا اصلا بش سر نزدن و خبری از برادرم نگرفتن حالا ما ویزیت دکتر و .. مخارج که انجام شده با هزینه خودمون بوده و ما هم قرض کردیم الان میتونیم از اون اقا بخوایم هزینه های دکتر و خرجی این چند وقت بیکار شدنش رو بده؟
ممنون اگر جواب بدین

مشاوره حقوقی تصادفات
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی که راننده ماشین مقصر است، نداشتن گواهینامه موجب عدم دریافت و مطالبه دیه و خسارتهای وارده نمی شود.

سلام
اگر راننده بدون گواهینامه مقصر حادثه باشد و خودش آسیب ببیند، به دلیل نداشتن گواهینامه دیه یا غرامتی به او پرداخت نمی‌شود.
اگر گواهینامه نداشته باشید و تصادف کنید و مقصر هم باشید، شرکت بیمه وظیفه دارد که بر اساس قانون، خسارت زیان دیده‌های حادثه را پرداخت کند. اما نکته مهم اینجاست که به دلیل نداشتن گواهینامه، شرکت بیمه بعدا خسارتی را که پرداخت کرده بود از شما پس می‌گیرد.

البته در اکثر مواقع، بیمه مبلغ خسارت را برایتان قسط بندی می‌کند که معمولا مبلغ این قسط‌ها سنگین و زیاد است. همچنین ضمانت پرداخت قسط هم از شما گرفته می‌شود.

همان طور که می‌بینید یکی دیگر از دردسرهای نداشتن گواهینامه مربوط به خسارت بیمه شخص ثالث است، چون این شما هستید که در نهایت خسارت زیان دیده را پرداخت می‌کنید.

بهتر است بدانید که صندوقی وجود دارد به اسم صندوق تامین خسارت‌های بدنی. در مواقع این چنینی خسارت‌های جانی (بدنی) توسط این صندوق پرداخت می‌شود. البته در این صورت هم باید خسارت را به صندوق برگردانید

با سلام و احترام اگر راننده ماشین مقصر است نداشتن گواهینامه موجب عدم دریافت و مطالبه دیه و خسارت نمی شود.