من میتوانم به دلیل عدم پرداخت نفقه تقاضای مجازات کیفری کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۳ #05707834

سلام.
همسرم قبل از عید سال نو به بهانه کرونا من را فرستاد منزل پدرم و مبلغ ۳۰۰ تومن بهم داد گفت چیزی لازمت شد بخر و خودش به منزل مادرش رفت بعد عید به منزل مشترک خودمان که رهن شده بود مراجعه کردم و متوجه شدم ایشان تمام وسایل خود را جمع کردن و بردند و هیچ گونه ارتباطی با من نداشتند حتی ۱ تماس یا پیام پدرم با ایشان صحبت کردن که ایشان برگردن سر زندگی ایشان اول موافقت کردند و قرار شد فردا به منزل خودمان برگردیم اما ایشان تماسی نگرفتند و بعد از پیام های مکرر بنده پیامی ارسال کردند مبنی بر اینکه حاضر به ادامه زندگی با من نیستند و بهتر است من درخواست طلاق دهم ارسال کردند.ماه بعد یعنی اردیبهشت دوباره ۳۰۰ تومن به حساب من واریز کردن ولی از آنجایی که من و خانواده من خواستار صلح بودیم من این مبلغ را دوباره به حساب ایشان برگرداندم و در مقابل ریش سفید های فامیل از ۲ طرف را برای راضی کردن ایشان برای برگشت فرستادیم اما با برخورد نامناسب ایشان و مادرشان و شرط ایشان مبنی بر اینکه من مهریه ام را ببخشم و همراهش کار کنم و حقوقی درخواست نکنم جلسه پادرمیانی بزرگان به نتیجه ای نرسید و بعد ایشان با پیامی به عموی من مبنی بر لج بازی من در دریافت نفقه و اینکه بیشتر از این ندارند از پرداخت نفقه سر باز زدند و هیچ پولی به من ندادند من در طول این مدت چند روز منزل خودم بودم و چند روز آخر هفته خانه پدرم چون در منزل خود تنها بودم افسردگی گرفته بودم و از طرفی چیزی حتی برای خوردن نبود در منزل خودم و کلا حتی برنج و روغن و رب را من چند باری از خانه پدرم بردم...ایشان چند وقت پیش اعلام کردند که صاحبخانه ملک را برای فروش گذاشته و من قصد تهیه مسکن دارم در ی ناکجا آبادی که پدرم با تهیه منزل در انجا مخالفت کردند چون خود ایشان در منزل حضور نداشتند و ترک منزل کرده بودن و سابقه ضرب و شتم هم داشتند تهیه منزل در ان منطقه ناکجا آباد با مخالفت مواجه شد به خاطر مسایل امنیتی و قرار شد منزلی را در نزدیکی منزل پدرم رهن کنند اما هفته پیش که من در منزل پدرم بود به بهانه فروش ملک توسط صاحبخانه منزل را بدون اطلاع من خالی کردن و فردای تخلیه پیامی دادند مبنی براینکه چون خانه فروش رفته من وسائل را موقتا به جایی بردم وقتی منزل مناسبی و در حد بودجه ایشان نزدیک منزل پدریم یافتم و از ایشان در خواست شد منزل دیگری را رهن کنند و برای عقد قراداد بیایند ایشان با پیامی مبنی بر جدایی مسالمت آمیز از تهیه مسکن خوداری کردند.
سوال ۲:برای اثبات این موضوع به چه مدارکی نیاز دارم؟
سوال ۳:آیا ایشان می توانند در دادگاه اظهار کنن که من نفقه دادم خودش قبول نکرده و پس فرستاده و تقاضای مجازات کیفری به این دلیل رد بشه؟
سوال ۴:حال که پول رهن منزل در اختیار ایشان است چون قولنامه به اسم ایشان بوده بعد تخلیه پول رهن به ایشان داده شده اگر ایشان نخواهند منزلی تهیه کنند من می توانم این پول را به عنوان مال به دادگاه جهت تامین خواسته برای مهریه توقیف کنم؟

مشاوره حقوقی ترک انفاق
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

(باتوجه به اینکه نفقه شامل تمام نیاز های ضروری زوجه : خوراک ، پوشاک ، مسکن و هزینه درمانی و سایر میشه و مبلغ ۳۰۰ تومان خیلی ناچیز هست ) ضمن اینکه تمام مراحل رسیدگی و صدور حکم بیشتر به نظر و تشخیص قاضی پرونده بستگی داره با توضیحاتی که فرمودین احتمالش زیاد هست که ترک انفاق پذیرفته بشه
شما اول شکایت کیفری ترک انفاق رو مطرح کنید
و در مرحله بعدی دادخواست مطالبه مهریه با قرار فوری تامین خواسته داده و حساب‌های بانکی و هرچی که بنام همسرتان هست رو توقیف کنید
موید باشد 🙏

با توضیحات داده شده امکان شکایت بابت ترک انفاق وجود ندارد ولی میتوانید برای تعیین تکلیف خود مهریه را اجرا گذاشته و ودیعه یا اموالی که به همسرتان تعلق دارد را توقیف کنید .

نفقه شامل خوراک پوشاک و نیازهای متعارف است صرف پرداخت ۳۰۰ تومان توجیح کننده ادای وظیفه ایشان نمیباشد .

شما جهت اثبات نیاز به دلیل ندارید صرف ادعا خودش دلیل است ایشان باید ثابت کنند ، مبلغ ر ن را میتوانید توقیف نمایید در صورتیکه بدهی یا هزینه نکرده باشد . طرح شکایت کیفری برای شما محفوظ است . با ثبت درخواست ارزیابی ( مشاوره تلفنی ،حضوری) امکان ارائه پاسخ جامع تر را فراهم نمایید تا به نتیجه مطلوب برسید .موفق باشید