حکم شهادت دروغ در برگه استشهادیه محلی چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۳,۸۰۲ #05630079

آیا میشود در مورد اشخاصی که برگه استشهادیه محلی رو به دروغ امضا کردن طرح شکایت کیفری نمود؟چگونه؟حکمش چیست؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما تنها در صورتی که بتوانید ادعای خود را ثابت کنید می توانید از ایشان شکایت کنید
جرم ایجاد استشهادیه غیر واقعی از نوع فیزیکی معنوی جرم است و چون استشهاد سندی محلی و غیر رسمی است کیفر متناسب با جرم جعل اسناد غیر رسمی درباره آن اعمال خواهد شد.

اگر قصد ایجاد کننده استشهاد جعلی ، استفاده برای امور معمول و شخصی باشد ، مجازات ساده جرم برای جاعل قرار داده می شود اما اگر هدف جاعل ایجاد خلل در خزانه دولتی یا نهادی دولتی باشد ، نهایت مجازات برای جاعل مد نظر گرفته خواهد شد.

در قانون شهادت کذب دادن در استشهادهای محلی و امضاء کردن شهود برای آنها جرم نمی باشد اما شهادت دروغ در دادگاه رسمی جرم حساب شده و شلاق و مدت حبس خواهد داشت. شهادت دروغ در استشهاد نامه اگر به ضرر کسی منجر شود ، جرم است اما اگر در دعوی که سود مادی در بر ندارند ، استفاده شود جرمی شامل شهادت دهنده ، نمی شود . اساس استشهاد گرفتن برای رسیدن به حق است و وقتی این استشهاد بر پایه کذب ایجاد شده باشد ، اصلا قابل قبول در محاکم نخواهد بود و موضوعیت خود را از دست خواهد داد.

سلام
شهادت کذب در دادگاه و نزد مقام قضایی جرم است.
در فرضی که شما فرمودید جرمی رخ نداده است.