انکار بعد از اقرار در چه جرایمی امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۶۱۴ #04534864

اگر شخصی هم در کلانتری و هم در بازپرسی به جرمی که مجازات تعزیری مانند حبس دارد اقرار کند و بعد از صدور حکم غیلبی در خواست واخواهی داده و در لایحه می تواند منکر اقراریات خود هم در کلانتری و هم در بازپرسی شود و شرایط انکار بعد از اقرار چیست مثلا با دست و پا کردن شاهدان الکی می توان منکر اقرار شد

مشاوره حقوقی کیفری
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
موارد بطلان اقرار بر اساس ماده ۱۲۷۷ قانون مدنی، انکار بعد از اقرار مسموع نیست اما اگر مقر (اقرارکننده) ادعا کند اقرار او فاسد یا مبنی بر اشتباه یا غلط بوده، شنیده می‌شود و همچنین است در صورتی که برای اقرار خود عذری ذکر کند که قابل قبول باشد؛ مثل اینکه بگوید اقرار به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله بوده که وصول نشده اما دعاوی مذکور تا زمانی که اثبات نشده، مضر به اقرار نیست. موجبات فساد اقرار در ماده ۱۲۷۷ قانون مدنی را می‌توان بدین گونه خلاصه کرد: بطلان اقرار از جهت ارکان و شرایط آن: مانند اهلیت نداشتن یا عدم جواز تصرف مقر، مجهل یا نامعقول بودن موضوع اقرار. اقرار در صورت اشتباه و اکراه، غیر نافذ خواهد بود. همچنین منطبق نبودن اقرار با قصد اخبار، موجب فساد آن می‌شود.

با سلام
مطابق ماده ۱۶۹قانون مجازات اسلامی
اقراری که تحت اکراه، اجبار، شکنجه و یا اذیت و آزار روحی یا جسمی اخذ شود، فاقد ارزش و اعتبار است و دادگاه مکلف است از متهم تحقیق مجدد نماید.همچنین بموجب ماده ۱۷۳قانون مجازات اسلامی
انکار بعد از اقرار موجب سقوط مجازات نیست

باسلام
در امور کیفری انکار بعد از اقرار مسموع است و البته باید این انکار با دلیل یا حداقل با قرائن و امارات مختلف ادعا همراه باشد بازداشت طولانی انفرادی، عوارض ظاهری فرد اقرار کننده آشفتگی گفتار و شگفت انگیز بودن مضمون گفته‌ها و بسیاری نکات ظریف تر باید مورد توجه قاضی که شنونده اقرار است قرار گیرد به ویژه اگر این اقرار تکرار مطالبی باشد که در نزد مقام قضایی در محاکم بیان نشده است در مورد جرائم تعزیری انکار بعد از اقرار قابل رسیدگی است

اقراری که تحت شکنجه ، اکراه، اجبار و یا اذیت و آزار اخذ شود فاقد اعتبار است و دادگاه ملزم است از متهم تحقیق مجدد کند.