آیا میتوان درخواست خسارت هزینه خرید خودروی سالم مشابه، داده و ماشین اوراق شده را به مقصر داد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۷۴ #03013790

سلام وقت بخیر

شخصی با ماشین داماد خود، که سمندی مدل ۹۰ بوده، با ماشین ۴۰۵ مدل ۸۷ که عالی و بیرنگ بوده است، بعلت خوابیدن در حال رانندگی تصادف جرحی کرده است که توسط یک سرهنگ با رتبه عالی، مقصر شده است و راننده هم در پاسگاه خود را مقصر اعلام کرده است.

*سمند مقصر هفت ماه است که بیمه ندارد.*
مقصر بعد تصادف اقرار به بیمه بودن خودرو و قول اعطای پول کامل ماشین را داده اما بعد زیر آن زده و فقط هزینه تعمیر بدون افت قیمت را گفته است.

زیان دیده شکایت دیه و خسارت (تامین مالی) نموده است.
چند سوال ایجاد شده که درخواست پاسخ و کمک داریم:
۰۰_ شدت خسارت زیان دیده در حدی است که ماشین بصورت اوراقی در آمده و حدود ۲۵میلیون هزینه دارد. آیا میتوان درخواست خسارت هزینه خریئ خودروی سالم مشابه که حدود ۴۵تومان است، داده و ماشین اوراق شده را به مقصر داد!؟
۱_ آیا مقصر میتواند در طول روند دادگاه، پول کامل خسارت ماشین را با درخواست اعسار و طول دادن دادگاه و...... ندهد و از خود رفع کند!؟
۲_ آیا راهی وجود دارد که ماشین مقصر، تا پایان مدت دادرسی و پایان شکایت، حتی با ارائه وثیقه، در توقیف پلیس باشد تا همکاری لازم را انجام دهد؟
۳_ گفته شده افت قیمت تعلق میگیرد و بسته به نظر قاضی است. این مطلب صحت دارد!؟
۴_ خسارات پای صاحب خودرو است یا راننده!؟
۵_ ایا میتوان برای لوازم غیر فابریک خودرو، مثل ضبط ماشین، باند، در خواست خسارت کرد!؟

ممنون میشم جواب این جوان را بصورت کامل و شفاف بدهید تا حق خویش را دریافت کند...

مشاوره حقوقی تصادفات
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

امکان صلح وجود دارد و لی اجبار برای قبول خودرو وجود ندارد.
دادگاه میزان خسارت را با جلب نظر کارشناس محاسبه میکند. اموال مقصر حادثه قابل توقیف میباشد.

با درود میزان خسارات و افت را کارشناس تعیین خواهد کرد و دادگاه بر مبنای آن مبادرت به انشا رای می‌نماید

پاسخ سوالات شما به ترتیب
۰۰ خیر امکان قانونی برای الزام مقصر به خرید اوراقی از شما و تحویل خودروی مشابه وجود ندارد.
۱- اگر اعسار مقصر اثبات گردد خسارت تقسیط میگردد.
۲- با نظر قاضی دادسرا امکان تامین خواسته در امور کیفری نیز امکانپذیر است ولی از جایی که خودرو متعلق به راننده نیست نمیتوانید توقیف نمایید.
۳-افت قیمت خودرو را کارشناس تعیین می نماید و از آنجایی که افت قسمت نیز نوعا خسارت است قابل مطالبه است.
۴_ تادیه خسارت بر عهده راننده مقصر است.
۵- هر خسارتی که در اثر تصادف بر شما وارد شده است قابل مطالبه است به شرطی که در نظریه کارشناسی قید شده باشد.

با سلام ،جواب سوال اول ،:میزان خسارت ماشبن را کارشناس تعیین و محاسبه میکند .خیر نمیتوان ماشین را به مقصر داد
سوال دوم :بله میتوانید اتومبیل مقصر و سایر اموال ایشان را توقیف کنید ..شما افت قیمت ماشین را هم میتوانید دادخواست بدهید .با جلب نظر کارشناس تعیین میگردد .خسارت اتومبیل شامل تمام قطعات ان میگردد حتی ضبط و باند .اگر راننده با صاحب ماشین فرق داشته باشد و اتومبیل متعلق به او نباشد باید راننده پرداخت کند ،حتما قبل از هرگونه اقدام ،جهت پیشرفت در روند کارتان ،از وکیل دادگستری کمک بگیرید