اثبات کلاهبرداری به چه صورت است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵,۷۸۵ #02036121

برای اثبات کلاهبرداری یک شخص ارائه فیش بانکی و اسکرین شات تلگرام و ایمیل و صدای ضبط شده ی شخص برای دادگاه قابل قبول است؟
شخص جلب شده و با وثیقه فعلا آزاد است.

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
بسته به نوع کلاهبرداری با ادله صورت خواهد گرفت

سلام
تمام مدارکی که اعلام نمودید قابل استناد می باشند و چنانچه توان اثباتی داشته باشند ارتکاب جرم توسط متهم احراز می شود

برا احراز جرم کلاهبرداری باید شرح دقیق ماوقع را اعلام نمایید و به صرف اعلام اداه و امارات نمیشه اظهار نظر به قطع در حدوث کلاهبرداری یا عدم آن نمود.
ولی چنانچه با حیله و تقلب شمارا فریب دهد ، و شما نیز فریب خورده باشید و علث دادن مال (اعم از پول یا هر مال دیگر) فریبی باشد که خورده اید ، کلاهبرداری محقق شده است.
در مواردی که کلاهبرداری ثابت نشود احتمال دارد فرد مرتکب جرایم دیگری چون خیانت در امانت ، تحصیل مال نامشروع و .... شده باشد.

در قانون ، جرم کلاهبرداری به معنی کسب مال دیگری با تقلب ، اعمال توام با سوء نیت و با وسایل و اعمال متقلبانه تعریف شده است . درسوال قید نشده موضوع کلاهبرداری چه هست لذا ممکن است موصوع شما کلاهبرداری نباشد

سلام
کلاهبردار باید مرتکب “مانور متقلبانه” شود

اوضاع و احوال و شرایط ضروری برای تحقق‏ کلاهبرداری عبارتند از:
تقلبی بودن وسایلی که کلاهبردار از آنها به منظور فریب‏ غیر استفاده می‌کند.
فریب خوردن قربانی با این شرط که وی از متقلبانه بودن وسایل اطلاع نداشته باشد.
مال برده‌شده متعلق به غیر باشد.

کلاهبرداری از جمله جرایمی است که شرط تحقق و نتیجه «بردن مال دیگری» است.
بردن مال دیگری نیز مستلزم تحقق دو چیز است:
ورود ضرر مالی به قربانی.
انتفاع مالی کلاهبردار یا شخص مورد نظر وی.
جرم کلاهبرداری از تنوع فراوانی برخوردار است
بیشترین موارد کلاهبرداری در قالب معاملات است.

سلام.
عنصر مادی رسیدگی به جرم کلاهبرداری دارای سه رکن است:
۱- مانور متقلبانه
۲- اغفال مجنی علیه
۳- بردن مال
در بررسی و رسیدگی دادگاه به جرم کلاهبرداری باید به موارد بالا توجه داشت و تک‌تک آنها اثبات گردد.

یک مسئله مهم در رسیدگی به جرم کلاهبرداری این است که میان فریب خوردن قربانی جرم و بردن مال وی توسط کلاهبردار باید یک رابطه سببیت وجود داشته باشد؛ یعنی اثر مستقیم اغفال طرف، بردن مال وی باشد.

ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری ، سال ۱۳۶۷ به‌ عنوان عنصر قانونی کلاهبرداری شناخته‌شده و کلاهبرداری را تعریف نموده است.

روش های اثبات کلاهبرداری
- ادله اثبات کلاهبرداری همچون دیگر جرائم
- اقرار
- اسناد رسمی یا عادی (فیش بانکی)
- شهادت
- امارات یا نشانه های وقوع جرم (اسکرین شات، ایمیل و صدای ضبط شده)
- علم قاضی
- تحقیقات محلی

که به وسیله هر یک از آن‌ها و تحقق شرایطی می‌توان اثبات ادعا کرد
در نظر داشته باشید که معمولا به دلیل هوشمندانه بودن روش‌های کلاه‌برداری ، تهیه مدارک و مستندات ، دشوار است و ارائه و دفاع نیز دشوارتر؛ توصیه می شود برای پیگیری این امر از وکیل یا مشاور حقوقی استفاده نمایید.

سپاس و موفق باشید

با مدارک وشواهد لازم .بسته به نوع ونحوه ی کلاهبرداری داره .