امکان تقاضای تمکین هست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۱ #00945200

سلام.من در دوران نامزدی هستم میخاستم بدونم سابقه اعتیاد همسرم که مربوط به یک سال پیشه و در حین دوره نامزدی داشته دلیل محکمی برای طلاق میشه؟؟ یکیم همسرم میتونه تمکین بگیره؟؟

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام اگر هنوز زناشویی انجام نداده اید میتوانید از حق حبس استفاده نمایید و چنین عنوان نمایید که تا پرداخت تمام مهریه به هیچ عنوان تمکین نمی نمایید ضمنا در خصوص دادخواست طلاق نیز در رویه قضایی صرف یک بار رای دادگاه انقلاب مبنی بر اعتیاد از موجبات طلاق نمی باشد و حداقل می بایست ۲ رای از دادگاه انقلاب داشته باشید

سلام
اگر اعتیاد همسر شما ثابت شود و یا حکم محکومیت به پرداخت جریمه یا زندان برای اعتیاد داشته باشند به استناد شروط ۱۲ گانه مندرج در سند ازدواج می توانید تقاضای طلاق کنید و همسر از نظر قانونی موظف به تمکین از شوهر می باشد مگر این که عذر موجهی برای تمکین داشته باشند مثل این که دوشیزه باشند و مطالبه مهریه خود را بنمایند یا زندگی با شوهرشان موجب خوف ضرر بدنی یا حیثیتی برای ایشان باشد و در صورت عدم تمکین نفقه به همسر تعلق نمیگیرد

- در صورتیکه اعتیاد همسرتان همچنان تداوم داشته و قابل اثبات از سوی پزشکی قانونی باشد امکان درخواست طلاق را دارید ولی اگر اعتیاد ایشان مربوط به سابق باشد تنها با اثبات عدم اطلاع از موضوع شاید دادگاه با طلاق موافقت کند .
- در خصوص تمکین نیز اگر باکره باشید امکان استفاده از حق حبس را داشته و طبیعی است که درخواست الزام به تمکین مورد پذیرش واقع نمیگردد ولی اگر االه بکارت صورت گرفته باشد ملزم به تمکین خواهید بود .

با سلام اگر نامزد هستید و عقد نکاحی میان شما واقع نشده است زوجیتی وجود ندارد تا بحث طلاق و تمکین وارد شود ولی اگر نکاح به وقوع پیوسته یکی از دلایل عسر و حرج شما میتواند اعتیاد زوج باشد که آن هم مراحل خاص خود را دارد علی هذه اگر قبلا تمکین نموده اید و رابطه ی زنا شویی به طور خاص واقع شده است حق حبس ندارید و لیکن اگر تا به حال رابطه نزدیکی نداشته اید میتوانید از حق حبس خود استفاده کنید و مهریه و حقوقتان را مطالبه بفرمایید (را بطه نامزدی با نکاح در عالم حقوق متفاوت است)