آیا عدم همکاری با پلیس درجلب متهم جرم محسوب می شود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۹۵۵ #00569581

درصورتی که پلیس حکم جلب سیار ورود به مخفیگاه را داشته باشد وپرسنل حراست از ورود به شرکت ممانعت نموده وپلیس موفق به دستگیری نشده ویا متهم فرار نماید ایا اتهامی متوجه پرسنل حراست می شود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام معمولا حراست اداره های دولتی چنین ممانعتی به عمل نمی آورند . در بخش خصوصی نیز نمی توانند مانع ورود مامور به شرطی که در حکم جلب اذن ورود به منزل و مخفی گاه قید شده باشد ، ندارند . لذا عدم همکاری ممکن است با عنوان اتهامی تمرد نسبت به مامورین امکان تعقیب را فراهم آورد .

حفظ اقتدار دولت و فراهم کردن امکانات و شرایط لازم برای ماموران به انجام ماموریت های محوله از شرایط اعمال حاکمیت است. نافرمانی افراد در برابر ماموران تحت هر یک از عناوین «حمله یا مقاومت» در حقوق کیفری ایران با شرایطی موجب تحقق جرم تمرد است، مراد از حمله تعرض فیزیکی به مامور است، بنابراین بکارگیری الفاظ موهن با هر مفهومی حتی اگر عرفا حمله لفظی تعبیر شود حمله به شمار نمی آید. حتی فرار یا پنهان شدن از دست ماموران دولت در حین انجام وظیفه یا عدم اطاعت از دستور او مقاومت محسوب نمی شود، مگر اینکه قانون گذار در تعریف تمرد « از رفتاری که مانع اجرای وظیفه مامور شود» نام برد که اعم از حمله یا مقاومت است. .