قرارداد اجارهقراردادها

انتقال مجدد مورد اجاره

گاهی پرسیده می‌شود که آیا می‌توان ملک استیجاری را دوباره اجاره داد؟ به طور مثال کسی که خانه‌ای را اجاره کرده او هم می‌تواند قرارداد اجاره‌ای منعقد کند و کسی را مستاجر خود کند؟

در این‌ نوشتار در خصوص انتقال مجدد مورد اجاره توضیح داده شده است.

نوشته های مشابه

ارکان عقد اجاره

در این قرارداد پنج مورد بسیار اهمیت دارد:

  1. مستأجر (اجاره‌کننده)
  2. موجر (مالک یا اجاره‌دهنده)
  3. مورد اجاره (آنچه اجاره داده شده‌ است).
  4. اجاره‌بها (مبلغی که مستأجر برای استفاده از ملک به مالک پرداخت می‌کند).
  5. مدت اجاره (این قرارداد نمی‌تواند دائمی باشد و باید زمان آغاز و پایان آن در قرارداد اجاره مشخص شود).

انتقال مورد اجاره توسط مستاجر

وقتی قرارداد اجاره منعقد می‌شود، مستأجر برای مدت زمان مشخص می‌تواند از مورد اجاره استفاده کند، اما در برخی مواقع مستأجر تصمیم می‌گیرد مورد اجاره را به فرد دیگری اجاره دهد، اما آیا مستأجر حق دارد برای بار دوم ملکی را که اجاره کرده‌ است، به فرد دیگری اجاره بدهد؟

در این زمینه، وکلا و متخصصین حقوقی این سایت مشاوره آنلاین یا تلفنی می‌دهند و به آنها در انتخاب وکیل کمک می‌کنند.

طبق ماده‌ ۴۷۴ قانون مدنی، مستأجر می‌تواند آنچه را که اجاره کرده‌ است، به فرد دیگری اجاره دهد، مگر اینکه در قرارداد این اختیار از او سلب شده باشد.

به عبارت بهتر، قانون مدنی این حق را به مستأجر داده ‌است که مورد اجاره را به فرد دیگری اجاره دهد، اما موجر و مستاجر می‌توانند در قرارداد توافق کنند و به صراحت ذکر کنند مستأجر نمی‌تواند ملک استیجاری را به فرد دیگری اجاره دهد.

پس اگر مالک و مستأجر در این مورد شرایطی در قرارداد ذکر نکرده باشند، مستأجر حق دارد که ملک را به شخص دیگری اجاره دهد، اما در صورتیکه در قرارداد این حق از مستاجر سلب شود ولی او ملک را دوباره اجاره دهد تکلیف چیست؟

انتقال مورد اجاره بدون اجازه مالک

همانطور که گفته شد با توجه به شرایط و توافقات هنگام انعقاد قرارداد اجاره، می‌توان ذکر کرد که مستأجر حق اجاره دادن ملک به فرد دیگر را دارد یا ندارد.

ممکن است مالک و مستأجر توافق کنند که مستأجر نمی‌تواند ملکی را که اجاره کرده ‌است، به فرد دیگری اجاره دهد و این موضوع را در قرارداد هم ذکر کرده‌ باشند، اما مستأجر برخلاف قول و قراری که با مالک داشته، مال را به فرد دیگری اجاره می‌دهد.

در چنین وضعیتی با توجه به این‌ که مستأجر برخلاف توافق خود با موجر عمل کرده ‌است، مطابق قانون مدنی و قانون روابط مالک و مستأجر، مالک ابتدا باید به مستأجر فرصت دهد که قرارداد اجاره‌ دوم را فسخ کند. اگر مستأجر این کار را نکرد، مالک می‌تواند قرارداد با مستأجر را فسخ و از دادگاه تخلیه ملک را درخواست کند.

در این حالت مستأجر دوم که برای جبران خسارات خود باید به مستأجر اول مراجعه کند.

وبسایت خدمات حقوقی بنیاد وکلا به شما کمک می‌کند تا با جستجو و انتخاب متخصصین حقوقی، کار حقوقی خود را با هزینه مشخص و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا