تصادفاتکیفری (جرائم)

چگونگی دریافت خسارت افت قیمت خودرو

دریافت خسارت افت قیمت خودرو چگونه است؟

افت قیمت خودرو در زمان تصادف از جمله اتفاقاتی است که بیشتر افراد با این حادثه ناخوشایند مواجه می‌شوند.

مخصوصا اگر خودروی شما صفر است و یا خودروی گران قیمت دارید، هزینه ریالی جبران چنین خساراتی می‌تواند دردسر بیشتری برای شما داشته باشد.

در زمان تصادف علاوه بر هزینه‌های تعمیر خودرو، هزینه افت قیمت خودروی آسیب دیده بخش دیگر این ماجرا است که افراد را بیشتر درگیر می‌کند.

در این نوشتار می‌خواهیم نگاه کلی به ماجرای خسارت افت قیمت خودرو در زمان تصادف داشته باشیم، تا بتوانیم میزان  و نحوه دریافت این خسارت را بررسی نماییم.

چه کسی مسئول افت قیمت خودرو است؟

در همه سوانح رانندگی از قبیل تصادف، تصادم، واژگونی، آتش سوزی و یا سایر سوانحی که خسارت مالی برای افراد و یا اشیا ثالث داشته باشد، همه  این خسارات مالی با داشتن بیمه ثالث قابل جبران می‌باشد.

سایر خساراتی که به خودروی مقصر وارد شود نیز بر اساس بیمه بدنه خودروی مقصر حادثه پرداخت می‌شود، اما خسارت ناشی از افت قیمت در تعهد هیچ کدام از شرکت‌های بیمه نبوده و پرداخت این خسارت باید از سوی راننده مقصر حادثه انجام شود! 

برای جبران خسارات وارد شده به وسیله نقلیه فرد مقصر، بیمه بدنه می‌تواند کمک مهمی برای وی باشد.

بیمه بدنه بر اساس پوشش‌های اصلی و پوشش‌های اضافی که دارد می‌تواند جبران خسارات وارد شده را پرداخت نماید.

سقف تعهدات بیمه بدنه بر اساس پوشش های بیمه نامه بدنه بوده و در زمان خسارت شرکت بیمه بر اساس بیمه نامه شما خسارات وارد شده را جبران می‌کند.

افت قیمت خودرو در  تصادف چگونه محاسبه می‌شود؟

بررسی افت قیمت خودرو از نظر کارشناسان بر اساس چند فاکتور مهم انجام می‌شود:

این که خسارت وارد شده برای چه قسمتی از ماشین بوده و نوع خسارت به چه صورت است.

آیا خسارت به بدنه وارد شده یا خیر؟

همچنین هزینه‌های بازسازی مجدد، رنگ کاری بر اساس عمق صدمه وارده و  وسعت رنگ شدگی  همه در افت قیمت خودرو موثرند.

خسارت‌های دیگر از قبیل خساراتی که ممکن است به قطعات بدنه خودرو، درب موتور، گلگیر های جلو و … وارد شود از لحاظ قطعات تعویضی و رنگ شدگی تاثیر بسیاری را بر روی ارزش خودرو دارند، چرا که عملیات تعمیر و تعویض این قطعات بسیار هزینه بر و مهم می‌باشد.

همه این موارد با توجه به این که عملیات باز سازی و تعمیر در ایران به صورت سنتی و غیر اصولی انجام می‌شود و از لحاظ کیفیتی هم بسیار پایین می‌باشد، نهایتا می‌تواند  از لحاظ افت قیمت در بسیاری از موارد بسیار چشم گیر و از لحاظ ریالی هم مبلغ بسیار بالایی باشد.

حال با توجه به همه موانع و مواردی که درباره جبران خسارت بعد از تصادف گفته شد، این سوال همچنان برجا است که افت قیمت خودرو چگونه محاسبه و ارزیابی می‌شود؟

اگر خودرویی تصادف کند و قسمت‌هایی از قبیل شاسی‌ها و سقف و ستون آسیب دیده باشند و یا خسارت مربوط به گلگیر های جلو و درها باشد همه  در افت قیمت خودرو بسیار موثر می باشند.

البته در تصادفاتی که از ناحیه عقب خودرو اتفاق بیافتد افت قیمت خودرو بیشتر می‌باشد؛ چون گلگیرهای عقب جدا شدنی نیستند و به همین ترتیب بر اساس نوع خسارت وارد شده میزان افت قیمت خودرو در اثر تصادف محاسبه می‌شود.

نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو. شورای حل اختلاف یا دادگاه؟

همانطور که گفته شد راننده خودروی مقصر مسئول جبران افت قیمت خودرو است و برای همین شرکت بیمه مسئول پرداخت این خسارت نیست.

بنابراین اگر فرد متضرر درخواست دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو در اثر تصادف را داشته باشد، باید برای تامین خسارت خود به شورای حل اختلاف مراجعه کند.

برای برآورد میزان خسارت افت قیمت بعد از ثبت دادخواست، کارشناس مربوطه تعیین شده و با ملاحظه خودرو و یا تصاویر مربوط به خسارات، کارشناس میزان خسارت افت قیمت را محاسبه می‌کند.

بعد از این که خسارت برآورد شده توسط کارشناس اعلام شد، مطالبه خسارت به طرفیت مالک خودروی مقصر به دادگاه یا شورای حل اختلاف ارائه می‌کند.

به این نکته توجه داشته باشید که اگر خسارت وارد شده کمتر از  ۲۰ میلیون تومان باشد رسیدگی به خسارت توسط شورای حل اختلاف رسیدگی می شود و خسارات بالای ۲۰ میلیون تومان برای رسیدگی به دادگاه ارجاع داده می شوند.

فرد زیان دیده با پیگیری پرونده از طریق دادگاه می‌تواند به خسارت افت قیمت خودروی خود دست پیدا کند.

مدل ماشین و رنگ خودرو چه تاثیری در افت قیمت دارد؟

در زمان تصادف مدل و رنگ خودرو و سال ساخت خودرو در افت قیمت خودرو بسیار موثر می‌باشد. 

معمولا مدل ماشین‌هایی که ۳ سال از تولیدشان نگذشته باشد افت قیمت بیشتری را در زمان خسارت دارند

علاوه بر مدل خودرو، رنگ خودرو هم در افت قیمت خودرو بسیار موثر می‌باشد.

در تصادف با خودروهای گران چه باید کرد؟

در تصادفاتی که خودروی آسیب دیده یک ماشین گران قیمت می باشد داستان پرداخت خسارت کمی متفاوت می‌شود.

بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث پرداخت خسارت بر اساس شرایط خودروی متعارف انجام می‌شود.

در قانون بیمه ثالث، خودرویی  که ارزش آن خودرو بیشتر از نصف دیه یک فرد مسلمان در آن سال باشد، خودروی نامتعارف می باشد.

بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث، فرد مقصر در زمان تصادف با خودروی نامتعارف موظف است که تا سقف نصف دیه ماه حرام را جبران کند.

به عنوان مثال دیه ماه حرام در سال ۱۳۹۹، ۴۴۰ میلیون تومان می‌باشد که اگر خسارت تا نصف این مبلغ یعنی تا ۲۲۰ میلیون تومان باشد، توسط فرد مقصر در تصادف با ماشین‌های گران قیمت پرداخت می‌شود.

باقی خسارت را فرد زیان دیده باید خودش جبران کند که می‌تواند برای این هزینه از بیمه بدنه خود استفاده نماید.

البته بخشی از این خسارت توسط بیمه نامه شخص ثالث فرد قابل جبران می باشد که بر اساس تعهد مالی که بیمه نامه ثالث وی دارد این بیمه نامه می تواند کمک وی باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا