آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
مراحلی که برای بخشش مهریه توسط زن به مرد به صورت رسمی باید طی شود، عبارت است از:
گفته شد که زن برای بخشیدن مهریه الزامی به حضور در دفتر اسناد رسمی ندارد و تنها با امضا و انگشت زدن روی برگه عادی می تواند مهریه را به شوهرش ببخشد اما اگر در دفتر اسناد رسمی این کار را انجام بدهد، از نظر قانونی مطلوب تر و مورد قبول دادگاه هم خواهد بود و دیگر زن نخواهد توانست ادعایی مبنی بر عدم بخشش مهریه داشته باشد.
حال ممکن این سوال در ذهن زنانی که خواهان بخشیدن مهریه هستند به وجود بیاید که برای بخشیدن مهریه باید به کجا مراجعه کنند؟ یا منظور از دادگاهی که باید بخشیدن مهریه توسط زن را مورد قبول قرار بدهد چه دادگاهی است؟
در متن مقاله در قسمت مراحل بخشیدن مهریه توسط زن گفته شد که مهریه به دو روش توسط زن به مرد بخشیده می شود یا روی برگه عادی با امضا و اثر انگشت زن که می تواند به امضای شهود رسیده باشد یا خیر و یا به صورت رسمی و با حضور در دفتر خانه اسناد رسمی.
در تمام این موارد هیچ صحبتی از مراجعه زن در زمان بخشیدن مهریه به دادگاه نشده است؛ پس به این نتیجه می رسیم که زن برای بخشیدن مهریه به شوهرش هیچ نیازی ندارد که به دادگاه مراجعه کند؛ اما در جواب سوالی که پرسیده شده بود منظور از دادگاهی که باید برگه بخشیدن مهریه توسط زن به مرد را مورد قبول قرار دهد کجا است ؟
می توان گفت زمانی که زن اقرار به گرفتن مهریه از مرد یا بخشیدن مهریه اش به مرد روی برگه عادی می کند چه با حضور شاهد یا بدون حضور شاهد و بعد از گذشت مدتی از بخشیدن مهریه، مرد فوت می کند یا طلاقی قرار است بین زوجین اتفاق بی افتد، این جا است که پای دادگاه خانواده برای رسیدگی به این برگه بخشیدن مهریه باز می شود.
اصولا دادگاه خانواده توجهی به برگه های عادی که مردان تحت عنوان برگه بخشیدن مهریه توسط زن یا ابرا ذمه خودشان از پرداخت مهریه به دادگاه ارائه می دهند نمی کند.
دادگاه به برگه های عادی توجی ندارد؛ زیرا احتمال می دهد که این برگه ها توسط زنان به اجبار یا اکراه و تحت شرایطی خاص نوشته شده است، اما اگر مرد بتواند پرداخت مهریه به زن یا بخشیدن مهریه توسط زن را با اسناد، مدارک و شواهدی دیگر به دادگاه ثابت کند این برگه مورد قبول دادگاه واقع میشود.
مورد دیگری که پای دادگاه را به موضوع بخشیدن مهریه توسط زن به مرد باز می کند این است که در عقد دائم یا موقت زن مهریه اش را دریافت کرده اما مرد رسید رسمی از او نگرفته است.
زن در صورتی که مهریه اش را گرفته یا بخشیده است ولی صرفا در برگه عادی اقرار به بخشیدن یا گرفتن مهریه نموده است.
حال با گذشت مدتی از این کار که مرد فوت شده است، بین وراث و زن برای تقسیم ارث مشکل بوجود می آید و آن ها ملزم می شوند که صحت و اعتبار این برگه را نزد دادگاه رسیدگی کننده با مدارکی دیگر اثبات کنند.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
با تشکر از مشارکت شما در بهبود محتوا سایت، بازخورد شما با موفقیت ثبت شد.
دیدگاهها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.