آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
مطابق قانون مبارزه با مواد مخدر حمل و نگهداری و قاچاق مواد مخدر درمعرض خرید و فروش قرار دادن جرم است و فردی که مرتکب این جرم میشود در دادگاه انقلاب محاکمه و مجازات میشود.
مطابق قانون آیین دادرسی مدنی رسیدگی به تمامی جرائم در دادگاههای عمومی و انقلاب رسیدگی میشود.
درخصوص فرد دستگیر شده با اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر نیز این رویه برقرار است، بدین صورت که فرد دستگیر شده بدوا در دادسرا تحت تعقیب و تحقیقات قرار می گیرد و با ختم تحقیقات و صدور قرار دادرسی توسط بازپرس و یا دادیار و در دادگاه بخش که فاقد دادسرا است رئیس دادگاه بخش و دادرس این وظیفه را برعهده دارند، پرونده در دادسرا به نظر دادستان رسیده و در صورت موافقت با قرار اگر جلب به دادرسی باشد کیفرخواست صادر و از دادگاه تقاضای محکومیت و مجازات فرد تقاضا شده و پرونده در خصوص جرائم قاچاق مواد مخدر به دادگاه انقلاب ارسال می گردد که پس از وصول پرونده وقت رسیدگی تعیین و به متهم ابلاغ صورت می گیرد که جلسه رسیدگی با حضور متهم و نماینده دادستان تشکیل و دادگاه مبادرت به صدور رای می نماید.
اما در خصوص حمل و نگهداری مواد مخدر از طریق جاسازی در وسیله نقلیه بدین صورت است که در صورت رویت مواد مخدر در قسمت هایی از خودرو که از معرض دید پنهان است و به اصطلاح جاساز شده است شخصی که مسئولیت خودرو در زمان کشف مواد رو برعهده دارد، بعنوان متهم اصلی بازداشت میشود، لکن خودروی حامل مواد جاسازی شده توقیف تا رسیدگی به پرونده شروع و تحقیقات ادامه یابد.
مطابق قانون چنانچه مواد مخدر در وسیله نقلیه جاسازی شده باشد، خودرو به نفع دولت ضبط و مصادره خواهد شد، مگر اینکه مالکیت شخص ثالثی بصورت رسمی و قانونی احراز شود که در این صورت خودرو رفع توقیف می شود.
البته ذکر این نکته ضروریست که منظور از مالکیت در موضوع مصادره خودروی حامل مواد مخدر مالکیت بصورت رسمی است یعنی ارائه سند عادی از قبیل قولنامه یا مبایعنامه مورد پذیرش نمی باشد لکن در زمان وقوع جرم و کشف مواد بایستی خودرو از مالکیت متهم خارج باشد تا با رفع توقیف خودرو موافقت شود.
درمواردی ممکن است خودرو بصورت امانی در اختیار متهم گذاشته شده باشد و با عدم اطلاع مالک از اقدام مجرمانه متهم مواد مکشوفه از جاساز خودرو خارج و خودرو توقیف شود که در این صورت مالک خودرو با در دست داشتن اسناد مالکیت باید به دادگاه مراجعه و درخواست رفع توقیف خودرو نماید، دادگاه با بررسی اسناد مالکیت و احراز مالکیت شخص دستور آزادسازی خودرو را صادر می کند.
نکته مهم دیگر درخصوص تعقیب مالک خودرو حامل موادمخدرتوسط دادگاست که آیا مالک خودرو مورد تعقیب جزایی قرارخواهدگرفت یاخیر؟
چنانچه در تحقیقات از متهم یا به نحوی از انحا توسط دادگاه احراز شود که مالک خودرو از حمل و نگهداری مواد توسط متهم مطللع بوده و یا به دستور ایشان جرم صورت گرفته است، تحت اتهام مشارکت در حمل و نگهداری مواد مخدر مورد تعقیب کیفری قرار خواهد گرفت و مجازات میشود، درغیراینصورت اتهامی متوجه مالک خودرو نخواهد بود.
در تبصره ماده ۳۸ قانون اصلاح مواد مخدر آمده است:
در صورتی که محکوم با نیروی انتظامی همکاری کند و باعث کشف شبکه مواد مخدر شود، دادگاه میتواند با تقاضای نیروی انتظامی و بر اساس سند موجود، مجازات فرد را ضمن اصلاح کردن رأی اولیه تا نصف کم کند.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
با تشکر از مشارکت شما در بهبود محتوا سایت، بازخورد شما با موفقیت ثبت شد.
دیدگاهها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.