آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
امروزه اجاره نشینی به دلایل مختلفی افزایش پیدا کرده است و افراد یا نمی خواهند و یا نمی توانند خانه ای خریداری نمایند، تمایل به اجاره نشینی پیدا می کنند.
همانطور که در مقاله قرارداد اجاره، انواع و اوصاف آن بیان کرده ایم، اجاره عبارت است از:
«عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود ...» یعنی فردی ملک خود را برای استفاده دیگران در برابر اجاره بهای که دریافت می کند به دیگری می دهد.
اما نکته قابل ذکر آن است که باید از حقوق و تکالیف موجر و مستاجر در برابر یکدیگر اطلاع داشت تا از مسائل و مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
به همین دلیل در این مقاله به بررسی حقوق و تکالیف موجر می پردازیم.
از تکالیف موجر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای استفاده از آن لازم است که انجام گردد، این تعمیرات به عهده مالک است، مگر آن که شرط خلاف شده یا عرف برخلاف آن باشد و همچنین آلات و ادواتی که برای امکان انتفاع از عین مستاجره لازم است.
برای مثال اگر درب پارکینگ ساختمان نیاز به تعویض داشته باشد و یا سقف ساختمان نیاز به تعمیر داشته باشد موجر موظف به انجام آن است.
از جمله حقوق موجر که در بند 2 ماده 490 قانون مدنی بیان گردیده است این است که مستاجر باید اجاره بها را در موعد مقرر پرداخت نماید و دریافت اجاره بها در موعد مقرر از حقوق موجر است.
اگر در قرارداد اجاره موعد مشخص نگردد، مستاجر اجاره بها را نقدا باید بپردازد.
اگر مستاجر اجور معوقه داشته باشد و پرداخت نکند، موجر می تواند الزام او را از محاکم دادگستری بخواهد.
یکی از تکالیف موجر انجام تعمیرات عین مستاجره ( ملک، خانه،...) است، برای انجام این تکلیف موجر حق دارد به محل مورد اجاره وارد شود.
عقد اجاره دارای موعد و تاریخ مشخص می باشد، بعد از اتمام مدت قرارداد مستاجر باید ملک یا غیره را به موجر باز گرداند، در غیر این صورت موجر می توان در مراجع قضایی دستور تخلیه ملک را بگیرد.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
با تشکر از مشارکت شما در بهبود محتوا سایت، بازخورد شما با موفقیت ثبت شد.
دیدگاهها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.